På jakt efter Skånes mysigaste café...

Har fått in så många tips så nu är listan uppdaterad! :D
 
Klicka på cafénamnen så kommer du in på hemsidan/facebooksidan!
 
Inför varje sommar brukar vi börja googla och leta efter, för oss, oupptäckta smultronställen...Men det brukar sluta med att vi kanske, kanske hittar något nytt...men det är så lätt att falla tillbaka i gamla fotspår och gå på redan kända kort...Men så i tisdags (1 maj) fick jag en idé att nu ska vi minsann ut och försöka leta upp ett par nya...
 
Efter en snabb googling på Skånes mysigaste café dök det upp en del nya tips...och två av dem verkade lovande och skulle hålla öppet i tisdags... Café Madame Blå i Skåne Tranås & Drömbageriet i Komstad.
 
Vi kom till Skåne Tranås men då vi inte hittade en enda skylt om café på vägen igenom tänkte jag att det är lika bra att köra direkt till Drömbageriet, för det var den som verkade mest mysig..Men när vi väl kom dit visade det sig vara STÄNGT...snacka om antiklimax...men så tänkte jag -det kan väl inte vara så svårt att hitta ett nytt fik? Vi är ju ändå på Österlen -där växer de väl på träd? Men det slutade med att vi hamnade på Bo Ohlsson i Tomelilla ha ha!! Så vi har fortfarande en del outforskade cafeér att testa framöver! Kanske har du testat några av dem?
 
* Café Madame Blå  , Skåne Tranås.. "Café och fransk bistro på Österlen" ser jättemysigt ut! 
 
* Drömbageriet , Komstad.. öppet torsdag-söndag 11-17... bara namnet får mig att vilja åka dit!
 
* Gunnarshög Gårdscafé , bara öppet vissa helger...men det ser jättemysigt ut!
 
* Hallongården , Trelleborg...fikakorg bland hallonplantorna...har hört mycket gott om deras våfflor!!
 
* Hörte brygga , här åt vi en lunch förra sommaren på en cykeltur -kan varmt rekommendera! Här ser du inlägget därifrån...
 
* Lanthandeln i Torna Hällestad , ack så nära, men har aldrig lyckats komma dit...Nog dags i år då... ;) En fika på vägen hem på cykelturen kanske?
 
Anita på Börringe Kloster, Svedala..oerhört mysigt cafe som jag bara varit på en gång...se här!
 
* Tirups Örtagård ,utanför Staffanstorp.. ett av mina absoluta favoritcaféer! En stor lekplats med hinderbana för barnen! Här är en av gångerna vi har varit där..
 
* Eriksgården , utanför Sjöbo..ett av våra återkommande fikaställen de senaste somrarna! Öppnar 17/5 för säsongen med bärbuffe! Lekplats för barnen, bärbuffé och present/delikatessbutik. Här hittar du lite bilder från ett av våra besök.. 
 
* Systrarna på Solhjulet ,Veberöd...ytterligare ett av sommarens måsten! Varför inte cykla dressin från Björnstorp och stanna här för en fika? Ljuvligt! Öppnar 9juni för säsongen! Här hittar du en tillblick från 2017..
 
* Mossagårdens café , Veberöd... På sommaren hittar du ett veganskt café här! Se lite bilder här eller sök på Mossagårdsfestivalen här på bloggen
 
* Niromas Cafe , Veberöd...Härl har vi varit många, många gånger och många fler lär det bli! Se här! Lika mysigt ute som inne, med delikatess och presentbutik.
 
* Olof Viktors, Glemmingebro. Ett känt ställe som jag ännu inte lyckats besöka! Det måste bli av i sommar!
 
* Sme´n på Skramlan, nära Skurup. Har aldrig varit där, men verkar var riktigt mysigt! (Med på Romeleslingan)
 
* Sjöbo Kaffestuga, skylten har jag kört förbi många gånger, men aldrig lyckats få till ett besök...
 
* Lotta på Åsen, här cyklade jag förbi 2017 på Eslövs Gran Fundo, men då fanns det ingen tanke på fika utan bara på att komma uppför backen ;) 
 
* Vismarslövs café & bagarstuga. Ett mycket populärt ställe så boka bord om du säkert vill ha plats! Vi var där 2017 :) Se här!
 
* Kaffestugan Alunbruket, Brösarp. Skånes äldsta kaffestuga! Ett mysigt lantligt ställe i en alldeles idyllisk miljö. Se här
 
* Byvägen 35, S:t Olof. Har blivit utnämnd till årets fikaställe i White Guide 2018!
 
* Café Old Fashion, Höör. Ser också inbjudande & mysigt ut!
 
* Vollsjö Hembageri. Ser mysigt ut!
 
Atlantis, Hörby. Något för den som gillar rawfood! <3 Lunch- och pizzarestaurang.
 
Bäckdalens handelsträdgård, Båstad. Ekologiskt & närproducerad! Trädgården ser ju underbar ut!
 
* Backagården, Löderup. Har aldrig varit här heller, men miljön wow!
 
* Butik Gul, Kölleröd, utanför Hörby.  Har hört talas om deras "bonnamackor"...
 Foto: Butik Gul
 
 
 
 Det här skylten kommer från Mossagårdsfestivalen 
 
Puss å kram
 
 
#1 - - Anonym:

Synd ni missade Tryde1303 när ni var i tomelilla! Hade varit bättre än boohlsson:) tryde1303 ligger när du kommer från gamla hållet till svamparondellen kör då rakt fram så är det första gården till höger! Vi åt brunch där i söndags o då hade de även jazz underhållning! Supermysigt o gott! :) bara ett tips!

Svar: Ja! Det låter ju jättetrevligt! Tack för tipset!! :)
Millimy