2 veckor av nystart....det här känns bra!

Det har gått två veckor sedan jag bestämde mig för femtielfte gången i ordningen att tänka på min kropp och vad jag stoppar i mig...2 veckor utan godis, chips, efterrätter och bakverk och det känns så förbaskat bra!! För jag klarade mitt uppsatta mål!! 
 
 
Och med mig på vägen har jag Viktväktarna -jag faller alltid tillbaka till dem för i längden är det det enda som faktiskt fungerar!
 
Nu är nästa steg att hitta nya mål, för jag tror mål passar bra för mig just nu. Jag vill t ex inte äta "vanligt" godis eftersom det triggar mig något så infernaliskt! Det är som att säga till en heroinist "här har du lite heroin -men du får bara ta lite" -det säger sig själv: DET FUNKAR INTE! Vi är alla olika och därmed också olika känsliga för kolhydrater. Somliga kan inte ens äta mjölkprodukter utan att bli triggade till ökat kolhydratsintag...
 
Utan jag tänkte istället hålla mig till Tweekgodis...ni vet det där med betydligt mindre socker! Såklart får inte hjärnan samma kick och det är viktigt att vara medveten om det...men jag tror att jag är rebootad nu så om jag bara låter bli socker i den mängd det går så ska jag klara mig på Tweekgodis också.
 
 
Jag har försökt att minska mitt glutenintag också, vilket resulterat i betydligt mindre svullenhet...skönt!!
 
Så nu ska jag fortsätta mitt planerande för två veckor till -en sak i taget passar mig perfekt just nu och sen gäller det att hitta en balans i vardagen och just nu är nog min balans att:
 
-Tänka i perioder (kortsiktigt) och planera för två veckor i tagetVilka sammankomster väntar? Hur ska jag planera maten då? Vad är okej för mig att äta och vad ska jag tacka nej till?
-Inte vara dum mot mig själv! Skulle något gå åt pipsvängen så är loppet inte kört utan då gäller nya tag!
 
 
Det känns så bra att tänka kortsiktigare, hur dumt det än låter,  men för mig så tror jag att det är lättare att lyckas då...Det är inte för alltid -vilket kan kännas helt ouppnåeligt utan det är en kortare begränsad period!
 
Nu vill jag sprida denna balans och harmoni jag känner till resten av mitt liv också <3 
 
Puss å kram
 
 
Taggar: tweek, viktväktarna;

För att det är VIKTIGT!

Jag fick ett infall att jag bara måste belysa något som för mig är lite av en självklarhet...men för många kanske det inte är/varit aktuellt alls och andra bryr sig inte...
 
Men för mig är det viktigt!
 
Det handlar om artister & andra kändisar som brinner för humanitet och solidaritet och som genom sin person bidrar till att aktualisera och synliggöra viktiga frågor.
 
För mig ligger hbtq-frågor närmast hjärtat! Andra brinner för djurens rätt eller för att motverka främlingsfientlighet eller snedvridna kroppsideal...De är också också viktiga -men just HBTQ ligger mig, av någon anledning, närmast hjärtat...Jag har vänner som är gay, bi och transsexuella -och har så länge jag kan minnas sett det som en SJÄLVKLARHET att vi alla är olika och måste få vara det <3 Men tyvärr finns det sååå många med en gammeldags syn som inte ser det som en självklarhet... :(
 
Men nu till min poäng...det handlar om artister & andra kändisar som tar sig an dessa frågor och ger dem en nyanserad bild i samhället och påverkar djupt inne i folkhemmet! Det tycker jag är viktigt och jag beundrar dessa människor så enormt! Alla dessa musikartister, sportstjärnor, programledare, skribenter etc <3
 
Men det finns en till dimension på detta...dessa människors personlighet och männisosyn...jag har ett exempel där Tommy var ljudtekniker till en känd kvinnlig artist, som jag sett upp till så musikmässigt, men som visade sådana översittartendenser att jag var tvungen att avlägsna mig från spelningen! (Och jag tänker inte hänga ut någon henne!) Men ack så besviken jag blev! Musiken blev i det läget underminerat av hennes beteende! Så det ÄR viktigt!
 
För mig handlar det alltså inte bara om musiken utan hela människan bakom! Säkerligen finns det fler som jag som tycker att det är viktigt! Som en vän på facebook som avstod från Mikael Persbrandts bok för hon ansåg att han hade en hemsk kvinnosyn...det ÄR VIKTIGT och jag tycker faktiskt att det lika viktigt att göra just sådana här STATEMENTS!

De har en stark påverkanskraft -våra offentliga personer! Många av dem tar det på allvar och gör något mer med sitt kändisskap för att påverka samhället och de värderingar som cirkulerar...Det tycker jag är bra -riktigt bra!
 
MER KÄRLEK ÅT FOLKET!
 
Puss å kram
 
 
 

En fullspäckad dag <3

Å hörrni, idag var det äntligen dags för årets SPIN OF HOPE event på mitt Actic <3 Jag hade redan i förväg valt bort att cykla alla 6h och bara instruera 3h istället...vilket var bra med tanken på veckans förkyl...pollenallergi..
 
Det började förra söndagen med riktigt tydliga pollenkänningar i luftrören så har jag har inhalerat kortison, tagit allergitablett och använt allerginässpray...men det har liksom inte riktigt tagit udden av det...så kanske det har varit någon slags förkylning ändå...även om jag inte vill erkänna det...Det är låga halter av al och hassel nu för er som undrar om det kan förekomma pollen när det är vinter?! Men ja...det börjar i januari/februari för mig varje år med ovan nämnda pollen...Sen fortsätter det bara för att nå sin kulmen under maj då björken blommar och timotej  börjar komma...
 
Men hur som helst jag körde inte med full kraft de två första timmarna, men sista timmen tog jag i liiiiite mer på...det känns faktiskt i luftvägarna nu...hmmm..inte så bra...men jag har inte haft någon ansträningshosta -något som jag tar på största allvar då jag varit med om att bli riktigt sjuk efter träning då jag fått just ansträngninghosta...Nu är bara luftvägarna lite trånga och jag är lite snuvig...men det har ju nått sin kulmen under veckan och håller bara på att klinga av nu...
 
 
 
Men så härligt det vara att cykla igen! Jag verkligen älskar spinning -det är sannerligen min grej <3
 
Å till råga på allt så blev vi väldigt mycket dubbelbokade idag...Tommy jobbade på räddningstjänstens öppet hus och var utklädd till Flammy!
 
 
Brandman Flammy
 
Å som tur var slapp Ellie vara med hela tiden där utan kunde vara hemma hos en kompis när mamma och pappa jobbade! Tack igen Åsa!! <3
 
Men nu ska vi ladda om för ikväll är det dags för kalas!!! <3
 
Puss å kram
Taggar: Actic, Acticveberöd, spinning, spinofhope;