Det viktigaste vi kan ge våra barn!

Förutom de grundläggande behoven såsom trygghet, mat, kärlek o.s.v skulle jag vilja säga att självkänsla nog är det viktigaste vi kan ge våra barn! Att känna att de duger precis som de är! De behöver inte ändra sig för att passa in! Olikhet är något positivt och berikande!

Bara ta som ett exempel det här med att stå emot när andra inte är sjyssta! Istället för att ge tillbaka med samma mynt eller gud förbjude...ännu värre... så handlar ett barn med god självkänsla inte med hämnd utan kan hantera dessa situationer bättre -utan att behöva ge igen!

Men att stå som förälder och se sitt barn fara illa -det känns! Fy fasen! Nu har vi kommit väldigt lindrigt undan hittills, men ack så arg en kan bli som förälder! Tänker också att alla våra känslor kommer upp till ytan när vi ser våra barn stå maktlösa och drabbade av oförätter och såklart ska vi slåss med näbbar och klor för våra barn! Bära deras smärta och ta hand om dem när de är sårade! Men samtidigt lära dem att aldrig ge tillbaka med samma mynt! Inte sjunka till samma låga nivå utan stå rakryggade och fortsatta handla moraliskt och rättmätigt!

Lika viktigt är det för en som förälder att tänka klart och inte uppmana ens barn att ge tillbaka -det är lika omoraliskt!

Puss å kram

Jag är så tacksam!!

Äntligen fick vi bra väder så vi kunde sticka ut på en efterlängtad cykelrunda -jag o ett gäng härliga tjejer! Sitter nu här i läsfåtöljen med ett leende och känner en sån tacksamhet för att ni finns i mitt liv! Vi har nog avhandlat det mesta mellan himmel och jord både på cykel och när vi lunchade på Smaksak i Blentarp! Snacka om terapirunda ;) ha ha! Näe skämt åsido när en känner sig trygg i ett sällskap med högt i tak så går det verkligen att prata om allt och de andra lyssnar <3
 
 
Så återigen, TACK för idag tjejer! Ni är guld värda!! <3
 
 
Lunchpaus på Smaksak i Blentarp - i SOLEN!
 
 
Har ni inte varit på Smaksak? Ta cykeln och stanna här för att fika/äta! Gott gott!!
 
Puss å kram
 

Magiska möten...

Så var vi hemma igen! Några av barnens sommarönskel avklarade!
 
Första gången barnen fick se Kolmården, jag o mannen var där när vi var barn men inte sedan dess...Men det är blandade känslor inför djurparker...å ena sidan är det så otroligt häftigt att se alla djuren så nära och samtidigt så är de i fångenskap... Men det magiska övervinner faktiskt! Vi har varit med om så OTROLIGT häftiga möten på så NÄRA håll, jag har fått rysningar och jag har gråtit av överväldigande! <3 Vi har haft tur med vädret hela tiden! Vi hade förberett oss för regn i massor men det kom bokstavligen bara två droppar i tisdags och sen inget mer!
 
Det bästa på dessa dagar var faktiskt Safarin, linbana högt ovanför trädtopparna och nära, riktigt nära, djuren vid marken och Delfinshowen! Den sistnämnda var så överväldigande att jag grät i början! Herreje...hur många av oss drömde inte om att bli delfinskötare när vi var små?? <3 

Safarin innebar närkontakt med Lejon vilket var så otroligt häftigt att det var nästan samma euforiska känsla som delfinshowen!
 
Här kommer några bilder som får tala för sig själva...
 
 
 
 
 
 
 
För barnens del så var Bamses värld, karusellerna och lekplatsen det bästa dessa dagar :)  Å Safarin o Delfinshowen! :)
 
Vilken lycka att få KRAMA Bamse <3
 
Å Lille Skutt!
 
 
Efter 9h i parken -första dagen...
 
 
 
 
 
 
 
SAFARIN...
 
 
 
 
Helt plötsligt så hade vi två lejon alldeles under oss!
 
 8 personer sitter i en korg och åker en längs en bana, turen tar ca 30minuter och är värt varenda minut att köa!
 
 
Delfinshowen LIFE
Bakom bassängen projicerades olika scenerier och några av världens 17 miljömål. Det var en gripande show som verkligen gav mig starka känslor från första sekund! Jag lyckades inte fånga så många moments på bild...men wow!!
 
 
 
 
 
Det var nog inte många som gick därifrån utan en tankeställare hur mycket människan skräpar ner och smutsar ner i bl.a haven!!
 
 
 
 
 
Visa fler inlägg