Julen är här...

Idag....1:a advent! Har tagit fram lite mer julsaker o även påbörjat julstädningen (putsande av skåpluckor mm). Sen har vi såklart vandrat byn runt på julskyltningen! Kallt som in i! Tänkte att 4grader varmt inte skulle vara så kallt, men det var det! Men vädret har ändå varit underbart! Soligt o vindstilla!

Vi har både åkt häst o vagn hela familjen o Ellie har ridit själv. Vi har köpt lotter hos brandmännen o såklart vunnit! Melvin har en jäkla tur o vinner alltid något! :) så på fyra lotter drog han en vinst! En ståltermos denna gången!

Sen har vi fiskat i fiakedamm, köpt polkagrisar o transformers ;)

Lussekatter (Kanelbullen) o glögg (Konsum) hade vi med oss hem... Tyvärr blev det så sent så jag o Tommy får kalasa på det ;) 


Ett av mina Ullaredsfynd från igår! 

Måste bara bjuda på barnen från idag..
Ellie bara älskar allt vad smycken heter! Hon hade t.o.m ett armband på låret! ;)

Melvin tyckte däremot att det var roligare att få välja julklappar från Lekmer! :)
Han knappade själv in dem i varukorgen ;)

Puss å kram

Det du vill ha -det kan du också få!

För mer en sisådär 10år (!?) sedan snubblade jag över Alkemisten av Paolo Coelho på flygplatsen i Umeå...Den stod där i ett pocketställ och talade till mitt undermedvetna på något konstigt vis...Jag läste och läste...jag strök under och gjorde hundöron (ni vet när man viker ner hörnet på sidorna). Jag blev helt fast och därefter plöjde jag alla Coelhos böcker under några år...Fram till Zahiren läste jag nog alla...
 
Sen kommer annat emellan och andra genrer av böcker har kommit i min väg. För kanske 2år sedan köpte jag Agneta Sjödins bok "Flickan från paradiset"... den kostade några tior på bokrean och har sedan dess blivit stående i bokhyllan. Min tanke var att den skulle bli mitt val till bokklubben när vi alldeles hade nystartat den...Men så blev inte fallet utan två andra böcker kom före. NU föll valet på den och jag är SÅ glad!
 
Jag följer Agneta Sjödin sedan 1-2år på facebook..vet egentligen inte varför...Men ibland är ju livets vägar outgrundliga, för att inte säga alltid? Eller hur?
 
Jag lever starkt efter tron att vägen utstakar sig och allt det som sker, det sker av en anledning. Samtidigt som jag inte alltid vill tro på det. Men jag gör det ändå. Jag har så länge jag minns levt med tanken att allting löser sig, när tiden är den rätta hittar jag alla lösningar och vägar.
 
Sedan jag var liten har jag blivit ett med tanke om att reinkarnation existerar. Jag anser att det faktiskt finns en "andra sida", men jag tror inte att vårt liv är färdigplanerat innan vi föds. Jag tror att vi med våra tankar och vårt agerande påverkar vad som händer i våra liv.
 
Nu kommer jag till anledningen med detta inlägg...nämligen tankens kraft. Det har skrivits och sagt mycket om detta, men det är så sant som det är sagt. I boken "The secret" står det precis om detta. Du får vad du tänker! Likaså i Coelhos Alkemisten och så nu också i "Flickan från paradiset" och en massa massa andra böcker med diverse olika inriktningar.
 
En sån enkel grej som självförtroende bottnar ju i detta. Om jag tror att jag kan -då kan jag också! Ett annat ord är affirmation. Se dig klara en sak, uppnå något osv då blir det så! Kanske inte samma dag eller dagen efter, men du kan påverka vad som händer. Såklart inte allt! Ingen Gud på jorden... :(
 
Coelho skriver i Alkemisten att vill du något och tror på det verkar hela universum för att det ska bli så. Det betyder att vi själva kan vara vår största fiende...Skickar vi ut negativitet och uppgivenhet är det som vi får tillbaka....Misstror du dig själv så är det detta du får tillbaka -misslyckanden. 
 
Så kärlek till folket! Vill du något så klarar du det, du måste bara TRO det själv först! Bort med alla bortförklaringar och misstro på dig själv! Vill du något så se till att du får det, för jag tror aldrig vi blir riktigt lyckliga om vi inte gör det vi själva drömmer om! <3
 
Puss å kram

Så jäkla nöjd!!

Många slantar fattigare men betydligt rikare i sinnet! Har haft ett supertrevligt dygn på vår Ullaredsresa med övernattning på "Hotellet"! 

Helena "the organiser" har gjort det igen! ;) allt klaffade enligt planerna o blå bussen höll alla 50milen! :)

Igår var det ingen kö när vi gick in 16-17-tiden...väl inne på Ge-Kås var det "lagom" med folk, inga vassa armbågar eller otrevliga människor...imorse plingade klockan 6:20 o strax före 7 stod vi alla utanför Harrys i väntan på frukost! 

Det var mkt folk i rörelse i nattmörkret men vid 7:30, när vi hunnit packa in i bilen o checkat ut från hotellet, var det fortfarande ingen kö in till varuhuset!
Väl därinne var det ungefär som igår kväll med folkmängd...vid 9-tiden hade vi handlat FÄRDIGT! Så jäkla härligt! Å väl ute kändes det ännu bättre...då ringlade sig kön låååånga vägar runt...

Vi möttes av Securitasvakter som spärrade av för utomkommande folk med tomma kundvagnar...de hänvisades till de ringlande köerna på andra hållet...

Men så SKÖNT vi slapp köa!! I kassan var det inte heller några köer för oss! :)

Kaffepaus

Helena "the organiser" igång igen! 


Det gick bra!

Kanske en runda till?! :) 


När vi körde förbi o se de LÅNGA köerna som enligt Ge-Kås hemsida var "lite kö" kändes det gött av tacksamhet att vi sluppit! ;)


Tack för senaste dygnet! Hoppas på fler turer i ert sällskap! Har haft så jäkla kul! <3

Puss å kram
Visa fler inlägg