Är det verkligen SNÖKAOS?!

Jahapp jag som trodde att NU får vi vår! Det är ju för sjuttsingen 1 mars imorrn och med skånska mått så är det vår då! Men för barnen skulle så är det väl ändå härligt med lite snö ;)
 
Men imorse var det inte roligt....jag var uppe i tid och var förberedd på att det skulle kunna ta 45min till jobb (istället för 15), men det tog faktiskt inte mer än 25min...
 
Men det är här med att skåningar inte kan hantera snö....det är flera sidor på det myntet....för det första så jaaaa visst...en del kan faktiskt inte köra....MEN det är inte som en norrländsk vinter när det snöar så här här nere! Eftersom det mer eller mindre saknas skog som hindrar snön från yra över alla vägar  så blir det bara VITT VITT VITT överallt! Det går inte att se varken väg eller andra medtrafikanter när det är som värst! Vi saknar ju tyvärr sådan där orangea pinnar (som finns överallt i norr för att markera var vägen slutar) utan har i bästa fall mitträcka och sidoräcke...men när snön har täckt ena sidan på dem så är allt VITT och det finns mycket lite stöd för körningen... SÅ! Med det sagt så gick det trots allt bra imorse! Jag tog sikte på bilen framför baklyktor :)
 
Men fler och fler skolor valde att stänga och bad föräldrar hämta sina barn, så också mina barns skola och förskola så jag körde hem efter lunch. Men det gick betydligt bättre att köra då! Men nu har det börjat ösa ner ordenligt igen!
 
Men en stund sken faktiskt solen så Ellie och hennes kompis som hon hade med sig hem lekte ute en stund <3
 
 
Det blir  lite snöhögar här också -bara på en dag :)
 
Några centimeter hade det kommit innan idag, men nu kan vi nog snart räkna med dubbelt upp...
 
 
 
 
 
Önskar er alla en riktigt härlig kväll!!

Puss å kram
 

Vad stressar mig??

I väntan på att dagens första föreläsning ska börja slötittade jag lite i Facebookflödet och kom
In på MammaFitness... det handlade om kroppsformer & hur vi ska tänka kring kost o träning utifrån vår kropp... du hittar inlägget här! Jag är ett typiskt äpple o i & med det har jag en ökad risk för typ 2 diabetes, men även stress påverkar mig mer negativt... jag ska inte stressa -det gäller även träning...

Men när jag är mitt i ekorrhjulet så är det så förbenat svårt att hitta ro för vila! Det stressar mig att jag ska måste stressa ner, liksom att jag har en ökad risk för diabetes, liksom att jag har mer än fem kilo att gå ner (vågar inte ställa mig på vågen mer)! Jag hatar att låta mig bli stressad igen! Det är mitt livs värsta fiende -stressen! 😢

Just nu är jag inte i balans & jag vet inte hur jag ska hitta den... det stressar mig!

(null)
Gah... måste hitta en balans! Kan jag få det på recept tack?

Puss å kram
 

MammaFitness & vikten av att vara SNÄLL

När jag bestämde mig för att testa MammaFitness var jag i en svacka mat- & tankemässigt... jag hade ingen balans o sötsuget hade tagit över totalt!
 
Så jag behövde något drastiskt för att hitta tillbaka till stigen igen...bort från den snåriga skogen!
 
Efter nyår började jag tänka till själv för att sluta äta skit, en slags förberedelse för det som komma skulle... en vecka innan min start fick jag tillgång till alla recept och en digital dagbok så jag kunde registrera mitt kostintag.
En vecka senare var jag igång, med tillgång till min egna kostplan o fördelning mellan fett, protein & kolhydrater. Jag fick veta att jag kunde byta ut måltider o recept efter eget tycke bara jag höll mig till rätt procent av fett, protein & kolhydrater.
 
Det gick ganska bra, men det flackade mycket i hur procenten var fördelade. Så skärpning. Den andra veckan fick jag förutom feedback från dietisten ett träningsprogram!
 
3dagar styrka (olika övningar) och en dag valfri cardio (kondition). Det har faktiskt varit träningen som varit svårast...jobbigast... jag har fått komma ur min comfortzone i gruppträningssalen och istället ta plats ute i gymmet... 

Efter ytterligare en vecka sa det bara STOPP! Jag kände en stress över alla måsten. Jag måste registrera mat, jag måste träna, jag måste hålla mig inom rätt kaloriintag! Näe jag orkade inte mer... så jag utnyttjade möjligheten att frysa mitt abonnemang! Minst två veckor...men jag vet faktiskt inte när (eller om) jag kommer att utnyttja mina sista två, redan betalda, veckor... kanske till sommarlovet -när jag slipper jobb- & pluggstress...
 
Men jag har ändå fått med mig viktiga lärdomar! 

Det viktigare jag har fått med mig är vikten av att:
-äta en ordentlig frukost
-äta ordentliga måltider
-äta mellanmål
-äta mer vegetariskt
-PLANERA ens kostintag i förväg!
 
För jag har inte känt av något sötsug -stabilt blodsocker!
Jag har inte varit hungrig -äter ordentligt o har därmed slutat småäta!
 
Tanken var att fortsätta med viktväktarna (som jag redan är betalande onlinemedlem hos) och ta med mig alla kunskaper jag fått om näringsämnen o födointag för att hålla mig borta från sockersuget!
 
Jag hade problem innan att hålla mig till en dag att äta gott på, det har jag fortfarande...men tanken är att jag någon gång ska kunna planera och bara unna mig en dag i veckan!
 
Det känns hållbart och var värt varenda en krona för att lära mig detta, men samtidigt har jag inte kunnat utnyttja det till fullo då jag inte är i balans  i livet just nu...så det är inte en rättvis bild jag kan ge...

Men något jag tänker på varje dag är att jag måste lära mig vara snäll mot mig själv!
 
Puss å kram
(null)


Visa fler inlägg