Flygikett

Eller ja flyg-etikett... Fick en bloggidé när jag åkte från finland i helgen med flyg...

Lyckas alltid störa mig på en del människor som inte verkar ha någon som helst  pejl på hur man gör när man flyger med en massa andra människor...så jag tänkte bara för skojs skulla spalta ner det jag tycker är flygikett :)

1. Förbered innan du går ombord på planet genom att ta av dig jackan...
2. Stå inte i mittgången när du hittat din plats, utan lämna plats och ställ dig mellan sätena
3. Om du har en plats vid ett fönster se till att gå snabbt ombord så att de som sitter i mitten eller mot gången slipper resa sig (vilket tar ännu mer tid)
4. Vid free seating (ej bestämda platser) fyll på från fönstren och ut, inte tvärtom... Gärna från längst bak i planet också!!
5. Kom i tid till incheckningen! Speciellt om planets flygtid är framflyttad, det är många som har ytterligare plan att hinna med
6. Armstöden är för till för att dela på
7. Efter landning och planet har stannat och alla står i mittgången och väntar på att få gå ut...släpp fram de som sitter vid fönstren och tillämpa blixtlåsmodellen...fler än du vill komma av


För att inte prata om säkerhetskontrollen...
1. Säkerhetskontrollen!!! LÄGG alla vätskor i en återförslutningsbar platspåse INNAN det är din tur
2. Ta av dig jackan innan du kommer fram, hur du än försöker får du inte gå igenom med den....
3. Datan ska röntgas separat!
4. Bältet ska av...
5. Metall piper oavsett om det är stort eller litet...

Måste bara säga att det faktiskt var lite roligt att skriva ner alla dessa etikettsregler... :)

Så när du flyger nästa gång, tänk efter FÖRE!Puss å kram

Inspiration

Har varit i Finland i helgen :)

Träffade min underbara släkt och fick en sån inspiration av Linda! :)

Väggtexter och väggdekor!

En helt ny värld öppnade sig för mig! Har sedan tidigare Ikeas blommor på ett par väggar där hemma, men texter på väggen var något helt nytt! Bara att googla på väggdekor så kommer hur många träffar som helst och särskilt dyrt är det inte heller! Så nu ska det planeras då både hall och toalett ska renoveras :)

Puss å kram

Skärpning!!

Ja nu måste jag bara skärpa mig med bloggandet! Vill ju inte att mina kära läsare ska tröttna och försvinna helt :)

Skrev faktiskt ett inlägg i måndags om riksdagvalet... men jag satt på jobbet och det kom något akut mellan så jag tog bara helt sonika bort det jag skrivit...

Hur som helst jag bara FATTAR inte hur svenska folket kan rösta in SD i riksdagen?!?! För övrigt hade jag ett uppsving på läsarantalet i söndags/måndags som jag tolkade berodde på att folk var intresserade av min politiska ställning...och den ska ni få nu!!

Alla människor har lika värde så är det bara!!! Att skylla på andra människors religion och döma ut människor från vissa platser i världen är bara helt fu******! Det är minst sagt förlegat tanke!!! Att skilja på invandrare från europa från resten av världen?!?! Hallå!! Jag är helt övertygad av att SD:are tycker att invandrare från USA är bättre än människor från Iran?!?!? But why??? Jag är 2:a generationens invandrare!!! Jag hör därmed till invandrarstatistiken!! Men var fasen ligger skillnaden i att komma från europa och från andra världsdelar??

Näää slut på rasism och främlingsfientlighet!!! Vi lever i samma värld och ska tillsammans ta hand om vår jord!!!

Puss å kram
Visa fler inlägg