Här & nu -det enda som betyder något

Vissa dagar kommer ett oerhört lugn över mig! Precis som om det vore något i luften... för nästa dag kan vara raka motsatsen...

Men idag har det varit en sån lugn o härlig dag! Helgen har bjudit på en del tankeställare vilket gjort att jag känner mig tillfreds med mig själv, trygg på något sätt... livet är alldeles för skört för haka upp sig på trivialiteter! Det gäller att tillvarata det vi har här och nu! Istället för att grubbla om andra människors förväntningar, vad som komma skall o hur jag ska förhålla mig till det -så är det bara här nu!

Det är en oerhört befriande tanke & känsla! ❤️

Jag får ju tillbaka det jag sänder ut -så då behöver jag ju inte ödsla energi på att tänka på det jag inte kan/behöver påverka...

Här & nu ❤️

(null)
Ikväll hade vi en härlig stund med pussel -när vi valde bort alla skärmar! 😃 Men det där pusseltänkandet är visst färskvara 😜

Puss å kram

Första kalaset för Ellie <3

Imorrn är det en vecka kvar till vår lilla tös bli 6år! Tänka sig! Men idag hade vi kalas för den närmsta familjen <3 Tack alla för att ni gjorde Ellies dag!!
 
Jag fick ju en beställning på en tårta av henne så det var bara att lyda ;) Vet inte om jag vill visa orginalbilden, men min tårta kan ni få se :) Experimenterade mig fram med receptet eftersom den skulle vara helt mjölkfri, men det blev väldigt god!
 
 
Mjölkfri Cheesecake med hallon 
 
Botten
200g digestivekex
75 mjölkfritt smör
1msk socker
 
Hallonmousse
2-2,5dl soyagrädde
1 burk Oatlys "på mackan"
1 burk oatly fraische
1dl strösocker
0,5 dl florsocker
1 äggula
250g passerade hallon
6st gelatinblad
Saften från en halv citron
 
Gelen
250g passerade hallon
2-3 gelatinblad
 
Chokladhjärtan, maränger och hallon som dekoration
 
Gör så här:
Krossa kexen och blanda samman med smält smör. In i ugnen på 175grader ca 10min.
 
Vispa grädden, tillsätt fraische, creemcheese och ägg -vispa samman. Smält gelatinbladen i de passerade hallonen (lättare att passera dem om du kokar dem). Låt svalna och tillsätt dem sedan till hallonmoussen med saften av en halv citron.
Gör sedan gelen och fördela på toppen av kakan. Låt stå svalt minst 3h.
 
___________________________________________________________________________________________________________________________
 
Men nu sover båda barnen och Ellie var så nöjd med hela kalaset!
 
 
 
 
Jag o barnen dekorerade pepparkakor tidigare idag! Det var kul men svårt!
 
 
 
Tror det var lika mycket godis kvar när gästerna gick hem... ;)
 
 
Jul- och kalasmys <3
 
Men att det skulle var såååå svårt att få till smält choklad till hjärtan ;) det trodde jag inte
 
Nu ska vi bara slappa och njuta av slutet på den här veckan! En hel vecka kvar att jobba!! Sen är det bara EN dag kvar och sen ledigt i nästan tre veckor!! Vad hände där?!
 
Puss å kram
Taggar: Ellie6år, cheesecake,, mjölkfritt;

Överraskningsfest och lateNIGHTplugg!

Idag har vi haft en minst sagt produktiv dag! Jag o Ellie började morgonen på Actic med att jag höll ett spinningpass! Grymt najs!

Sen bar det av ner till Konsum för att inhandla alla ingredienser till dagen och morgondagens bak! Lussekatter stod på agendan idag! Men när jag smälter smör och tillsätter saffran så slår det mig att jag har ju glömt jäst!! Så ner igen till lokala Konsum för att köpa jäst -tur vi har affären relativt nära! Men när jag står och häller ner mjöl i bakmaskinen så ser jag, till min fasa, att det är ju FULLKORNSmjöl!! Bevare mig väl!!
 
Attan! Men de smakade nog skapligt tyckte Ellie och Melvin iaf...
 
Det blev stooooora lussekatter!
 
Sen fortsatte pyntadet inför morgondaens kalas för Ellie...för att sedan svida om till kvällens överraskningsfest för allas vår Johan! Den underbart underhållande man från listerlandet som tillsammans med Emelie, men även en del av mannens band Hellmet!
 
Vi samlades nere på lokala puben ett glatt gäng på nästan 40pers och han visste ingenting!!
 
 
 
Riktigt mysigt och så härligt att se den sanna glädjen hos Johan!
 
Men när sällskapet började dra vidare hem till Johan o Emelie så passade jag o ungarna på att dra hem! Men det gjorde att jag fick 3h effektiv tid framför datorn så att jag kunde (nästan iaf) färdigställa den skriftliga examensuppgiften till kursen! Vi ska göra en språklig kartläggning och den ska mailas till en kursare imorrn för kamratgranskning/respons... så jag är ju som vanligt ute i sista stund...
 
Men utan mannen hemma så kändes arbetet effektivt! Kanske var för att barnen låg till sängs också! ;)
 
Nu ser jag fram emot ännu en fullspäckad dag imorrn med gympaavslutning, mer skrivande, städande och bakande inför kalaset på eftermiddag! Sen var det visst måndag igen!?
 
Puss å kram
 
 
Taggar: överraskningsfest;