Det här var häftigt! Obalansen var inte alls där jag trodde!

I eftermiddag var jag ut till Vinterro utanför Veberöd. Ett nystartat center för hälsan med flera olika aktörer och däribland Lena Staffansson som tidigare hade Hälsokosten i Veberöd.
 
Jag hade bokat tid för en E.I.S hälsoanalys. En metod som läkare i bl a Frankrike, Ryssland & Canada använder för att ta reda på hur vi mår på insidan utan att analysera blod.
 
 
 
Så här går det till
Lena tog först mina uppgifter såsom födelsedag, vikt och längd. Därefter fick jag lägga händer och fötter på metallplattor och så fick jag två elektroder fästa i pannan. 4-6min tog hela mätningen, men det kändes snarare som 2min :) Det kändes ingenting och jag kände mig helt trygg med Lena som förklarade processen under tiden.
 
 
Här ser ni plattorna som du ska lägga händer på.
 
Det här fick jag veta
Jag låg bra till inom flera områden, det var visst inte så vanligt att fyra staplar var helt utan påverkan (alltså helt bra), men mitt "problemområde" var just neurologiskt. Det kunde bero på en längre tids nedstämdhet, men vid närmare titt så visade det inga brister på seratonin något som annars skrivs ut till nedstämda, men däremot låg mina dopaminnivåer lite lägre. Det handlar om "belöningssystem" -jag kanske inte alltid talar eller tänker så gott om mig själv -måste bli bättre på att lyfta mig själv helt enkelt! <3
 
Men det visade också på min personlighet, att jag är en känslomänniska. Jag suger åt mig väldigt mycket från omgivningen.
 
Den andra stapeln, den blå, visade att jag hade några ihoptrycka kotor i svanken samt uppe i nacken vilket kunde leda till muskelsmärtor. 
 
 De tre turkosa staplarna visar områden som ligger på den "första" nivån av problem. Cardio-vaskulära (blodfetter lite förhöjda), lymfsystemet & matsmältning.
 
 Jag fick veta vad jag ska undvika att äta, vitt mjöl, kolhydrater mm
 
Allt detta stämmer helt in på mig -vilket var otroligt häftigt att se och höra!
 
Jag fick också veta hur jag låg till i mina hormon- och vitamin/mineralnivåer. Ju närmare mitten desto bättre.
 
Mina sköldkörtelnivåer låg bra till & för er som inte vet så har jag hypotyreos (underfunktion på sköldkörteln) vilket var extra härligt att se!
 
Så här tänker jag gå vidare
Jag vill hitta en balans i mitt sinne, för det är där det sitter...min obalans... Jag vill hitta tid för återhämtning och komma fram vad det är som ger mig återhämtning. Jag ska äta MER mörkgröna EKOLOGISKA bladgrönsaker & jag ska äta MER vegetariskt! Jag ska fokusera på NÄRING och inte kalorier! Jag ska dra ner på alla KOLHYDRATER och äta mer OLIVOLJA (virgin) samt fortsätta med SYRADE grönsaker.
 
Är du nyfiken på Vinterro så kommer det snart upp en facebooksida och på söndag är det öppet hus 10-13!
 
 
Puss å kram 
Psst....vet ni vad? Det är BOKKLUBB ikväll <3