Årets girltrip till grannlandet

Nu sitter jag här i solstolen med solhatt och gassar mig i solen. Älskar att sommaren är här 💖
 
Njuter av minnena från vårt dygn i Köpenhamn. Den årliga tjejtrippen som nu utökades med Helena, förutom mig & Malin. Superkul! Kanske följer fler med nästa år?
 
10 gick bussen från byn igår och vi gick av på Huvudbangården vid 11.30 & traskade mot hotellet som visade sig bara ligga ett stenkast bakom. 
 
 
Väl på hotellet Absalon så visade det sig att vårt rum redan stod klart - hade lämnat som önskemål att vi skulle få det redan 12-13 så pluspoäng för bra service där! 
 
Utsikten från rummet.. 
 
Fräscht och stilrent! 
 
 
Till och med toaletten var lila! 
 
Kaffemaskinen på rummet var också ett plus! 
 
På rummet lämnade vi väskor och traskade sedan iväg mot Ströget. 
 
En hel del stopp blev det.. Men mina fynd lät vänta på sig... Malin & Helena shoppade redan på första butiken (men inte i den på bilden ;) )
 
 
Efter lunch, shopping och x antal tusen steg entrade vi Illum Rooftop. 
 
Med härlig utsikt över shoppingsugna beställde vi in en flaska prosecco! 🥂
 
Mmmm.... 
 
 
 
 
När vi skulle gå ut från Illum började larmet tjuta! Vad nu då? Det visade sig att Helenas väska tjöt av någon oförklarlig anledning. Vi kallade till vakten som fick hjälpa till att genomsöka och kontrollera pipandet...
 
Det visade sig att i den handväska Helena inhandlat, i just Köpenhamn men för ett par år sedan, hade ett insytt larm som av någon outgrundlig anledning hade aktiverats igen... 😅
 
Turen gick sedan vidare till nästa stopp, H&M och där tjöt nästa larm! Helena igen 😂 denna gången var det en shoppingpåse från H&M på Amagertorv som utlöste larmet... Vi testade flera gånger men eftersom det inte kom någon så fick vi gå in och tillkalla personal - som i sin tur genomsökte påsen utan att hitta några larm. Kassörskan testade sedan påsen i larmbågen men inget tjut... Ha ha! Spöklarm också!
 
Men med bubbel i kroppen och vilade fötter, så var jag mer på hugget att hitta fynd och fokus låg på klänningar. Plockade åt mig en hel del & även tjejerna gjorde detsamma! Hoppet började dock svikta när plagg efter plagg satt illa eller var för små... 😅
 
Men så hade Helena hittat en byxdress - men min första tanke var bara "näe herre je den kan jag ju inte sätta på mig" men hör och häpna den var riktigt snygg och satt bra! Oooops vad snopen jag blev men så positivt överraskad! ❤️
 
 
 
Hittade en annan klänning också. 
 
Så blev jag också nöjd -barnen fick också kläder och så hittade jag faktiskt ett par nya skor!
 
Efter shoppingen var vi mer hungriga så vi bokade bord på en restaurang i närheten -Retro Gusto, en italiensk sådan bara 220m bort :)
Där mötte även Malins svägerska upp.
 
Riktigt cool inredning
 
 
Har ju en förkärlek för toalettinredningar :)
 
Lite retro va? :)
 
Åt en god lasagne och avslutade med ostar & mer rött vin :)
 
 
Sen bar det av till Cocktalbar!
 
Hit hade vi ju aldrig hittat om det inte var för Maria, som för tillfället bor i Köpenhamn. Så kul att prova på något nytt!
 
 
Vi hade tur som fick plats vid ett bord!
 
Drinkarna hade både uppfriskande namn och innehåll :)
 
 
 
Det fylldes generöst på med vatten! Stort plus!
 
Mmmm en mojitovariant -den var god!
 
Alla smakade dock inte lika bra :)
 
 
Uhhh nej! Men efter halva så sa Helena till när de frågade hur det smakade & så fick hon en ny -det kallar jag service!
 
 
 
Passade på att lägga upp fötterna under några minuter -innan de nya gästerna tog plats vid vårt bord. Här skymtar även de nya skorna!
 
 
Det var riktigt mysigt! Hela dygnet -med hotellfrukost imorse, även om jag inte är överväldigad av danskarnas frukostar...
 
 
 
Nu ser jag så fram emot nästa års trip <3
 
Puss å kram