Boktips -direkt från solstolen

Senaste månaden har jag bara lagt ut en handfull recensioner här och publicerat resten på Instagram -millimys.se (gå gärna in och följ mig där så missar du inga boktips). Men nu tänkte jag att det var dags att sammanställa de senaste utlästa!

 

 

 

Brevvännerna

Eli Åhman Owetz

 

Varm, vacker och gripande. Tar mig rätt upp och ner och sköljer över mig med så starka känslor!

 

Ojj var ska jag börja? Jag har just läst ut årets bok -den boken! En varm, gemytlig & kärleksfull historia som kommer till liv mellan sidorna i detta välskrivna verk. Boken består av kortare kapitel som gör att det går att läsa när andan faller på och även om det inte finns så mkt tid för läsning för stunden. Men eftersom det är en bladvändare av rang så spelar det mindre roll.

 

Handlingen består som titeln avslöjar av ett brevväxlande, men hur och var tänker jag inte avslöja. Vi får följa karaktärerna genom uppvaknande och modet att lyssna inåt -för det är ju då de mest fantastiska sakerna kan inträffa!

 

Denna bok gav mig både tårar och många leenden och då och då utstötte jag små asgarv!

 

Alltså den spänning som byggs upp genom sidorna! Hjärtat klappar och jag ökar läshastighet. Måste veta vad som händer härnäst! Å vad jag gillade, nej älskade denna fina, underbara & beaktansvärda bok!!

 

Fin, vacker & oemotståndlig är en underdrift! Det är en helt galet gripande bok - men inte i ordets rätta bemärkelse utan den griper tag i mig och vägrar släppa. Jag kan inte släppa. Måste få veta. Vill hålla mig kvar i bokens verklighet och omhuldande romantik. Wow säger jag bara! Vilken bok!

 

 

 

 

 

 

 Du glädjerika sköna

Sara H Olsson

"vågad, men inte på gränsen till vulgär utan underhållande som gör att jag bara vill läsa mer!"

 

Kontrasten mellan ett liv i rikedom & lyx och ändå likheten i begäret av köttslig lusta. Två kvinnor vars vägar korsas. Vi får följa dem på varsitt håll till att börja med, men då handlingen kretsar kring dem båda börjar boken bli en bladvändare på riktigt! Den är oförutsägbar på ett sätt som gör att den första vändpunkten tar mig på sängen -på ett bra sätt! Den är vågad, men inte på gränsen till vulgär utan underhållande som gör att jag bara vill läsa mer! Jag måste bara få veta vad som ska hända -men slutet föll mig tyvärr inte i smaken... Men hur det slutar får du ta rätt på själv när du läser den!

 

 

Fröken Miss Lyckad

 Veronica Linarfve

En riktigt härlig feelgood!

 

Louise Locke, Fröken Misslyckad eller kanske Miss Lyckad. Det är en varm, underhållande roman som smörjer semesterkänslan och skruvar upp leendet till max...Språket som bygger upp boken är inte bara underhållande utan likt en frisk fläkt för den handlingen framåt och utelämnar inga chanser till skratt.

 

Det är lätt att tycka om huvudpersonen och jag vill faktiskt bara ha mer!

 

 

 

Universums mörka hemlighet

Malin V Olsson

 

Spänning, romantik allt i en futuristisk rymdmiljö.

 

Jag fick en förfrågan av författaren om jag var sugen på att läsa hennes bok och nyfiken som jag är så tackade jag såklart ja & jag är glad att jag läste denna futuristiska varma historia som utspelar sig i universum år 2179. Författaren avslöjar redan på baksidetexten att den är skriven med glimten i ögat och det kan jag inte annat än hålla med -därför går det inte att haka upp sig på detaljer. Språket är väldigt målande och vackert och utstrålar skrivglädje vilket för berättelsen framåt.

 

Det jag beundrar mest är nog faktiskt just språket och fantasin som genomsyrar hela boken. Wow! Hon lyckades få mig med i alla uppmålade karaktärer, relationer & känslor. Med jämna mellanrum blir det riktigt spännande och jag har svårt att lägga boken ifrån mig. Däremot tycker jag att dialogerna skulle behöva finslipas då många tenderar att låta som skriftsspråk istället för talspråk -vilket gör en del av dem lite stappliga.

 

Om jag skulle få önska så skulle jag vilja att Malin skrev en riktig feelgoodpärla i nutid med en massa romantik!

 
Puss å kram