Bokrecension - bokklubben

Detta är den senaste boken i Bokklubben. Jag brukar inte själv välja att läsa biografier av den här kalibern. Jag drar mig för bloggar som handlar om människor som förlorat sina barn… Och att förlora sina barn på detta groteskt brutala vis och tvingas genomlida helvetet igen med rättegångar och mediauppbåd - det är helt sjukt! 


Jag lyssnade på denna som ljudbok eftersom den inte fanns att få tag i som vanlig bok. Det är för övrigt den första ljudboken jag klarar av att lyssna färdigt på. 


Jag lyssnade på de första sidorna när jag var ute och gick. Jag visste nog inte så vad jag gett mig in på… För tårarna rann och jag till och med hulkade ute på min promenad. Det regnade denna dag så jag mötte inte så många människor och tårarna kunde blandas ut med regnet. För hur det än är så gråter jag ogärna offentligt… 😅


Men tanken slog mig flera gånger under lyssningen "Varför lyssna på sådana här tragiska berättelser, sådan fruktansvärd tragik!" Men med facit i hand så tror jag att det får läsaren att växa och se att det faktiskt går att leva vidare efter fruktansvärda händelser. Det är iaf min tanke när jag lyssnat färdigt. Människan har väl i alla tider samtidigt fascinerats av det surrealistiska och skräckinjagande.. 


Men jag hade inte valt att läsa denna bok om det inte varit för Bokklubben. Kände till och med för att sluta lyssna när jag fulgrät under min promenad med den första lyssningen!  


Att uppleva en mardröm som går i loop, aldrig tar slut. Att någon annan har tagit detta beslut att utsätta någon för den värsta tänkbara mardrömmen! Rycka upp så många människor med rötter och kasta ner dem till helvetet och gång på gång trycka ner dem igen -det är ofattbart!


Men jag är glad att jag lyssnade färdigt, för när allt kommer kring så var det intressant, om än hemskt.


Jag kompletterade ljudboken med att lyssna på P3 Dokumentär om Arbogamorden från 2017. Det var ett bra komplement och jag kände att jag fick ett annat djup av berättelsen när jag fick höra Thomas/Torgny & Emma berätta.