iframe { height: 1px; width: 1px; }

Gluten- och mjölkfritt bröd

Nytt år & nya vanor. Det gäller hela familjen så nu har jag börjat (ja en gång iaf) baka bröd.
Denna gången blev det en variant på ett recept från Lindas bakskola.

Istället för vanligt havregryn  använde jag fiberhavregryn och så tog jag Oatlys havregurt (naturell) istället för vanligt fil.

Det blev verkligen supergott! 

Receptet
7dl fiberhavregryn som mixas till ett mjöl
2tsk bikarbonat
1tsk salt
2ägg
3,5dl oatly havregurt
1-2 små äpplen

Sätt ugnen på 180grader.
Blanda havremjölet med salt & bikarbonat. Ta en annan skål och vispa äggen fluffiga. Tillsätt "yoghurten" och äpplena  och blanda runt. Blanda samman allt och häll sedan över smeten i en brödform (1,5l).
50-60min 180grader.

Det fick bra betyg av barnen och det säger en hel del hur bra det blev 😀👍

Puss å kram