Boktips -recension av bok 8.

Åtta steg bakom
Serien om Marianne Jidhoff och en rad mord på Östermalm med omnejd...
 
Denise Rudberg (2018)
Forum förlag 
 
I april 2018 läste jag den första boken i serien och har allt sedan slukat varenda en!
 
 
Den åttonde boken i serien om fd åklagarsekreteraren Marianne Jidhof, som blir förundersökningsledare för en alldeles särskild grupp, utspelar sig i vanlig ordning på Östermalm bland paradvåningarna och allt pompa & ståt. En ung kvinna försvinner 30år tidigare och Mariannes grupp har fått uppdraget att sudda ut frågetecknen och ge de anhöriga svar.
 
Karaktärerna är lätt att tycka om i denna serie och blir som en extra familj för varje ny bok. Varje bok inleds med ett persongalleri vilket verkligen underlättar -plus i kanten.
 
Det är spänning från första sidan, flowet finns där och orden skapar de där inre bilderna. Jag skulle beskriva den som varmt omhuldande, likt bomull. Det är så lätt att svepas med och läsa sida upp och sida ner! Det är inte helt omöjligt att lista ut vem som är mördaren när boken närmar sig slutet, men jag ser inte det som en nackdel utan snarare ett "yea" när jag hade rätt!
 
Men mitt i all missär med mord och försvunna Isabell börjar kärleken spira och det går att ana att det blir en nionde bok.
 
 
Puss å kram