Äntligen kan jag andas lite lättare...

Igår opererades Blomman för fjär...femte gången i ordningen inom loppet av några veckor! Vilket drama det blev att skaffa husdjur! För att inte tala om dyrt 🤦🏽‍♀️ 20000kr (utan försäkring) är vi uppe i nu... men det finns enligt mig inget pris för liv! Är istället glad att vi haft pengar sparade!
 
Det hela började nog med att hon hade ett litet sår på bakbenet när hon kom till oss... jag tvättade det i några dagar & sedan tyckte jag att det var läkt...det hade det nog också gjort fast bara på ytan....men varbildningen hade börjat på insidan & efter ett par månader hade hon en stor varböld (som en golfboll) under huden på utsidan av bakbenet! Det blev ett veterinärbesök för att tömma bölden samt antibiotika i 14dagar.
 
Men varet kom tillbaka så efter penicillinkuren blev det ett veterinärbesök som slutade med operation 1 där bölderna (det var två mindre också) togs bort. När Blomman kom hem fick vi veta att faran inte var över utan vi måste se till att hon börjar äta -annars kan hon dö. Narkosen är också en kritisk punkt som många kaniner inte vaknar ur :(
 
Jag vakade hela natten & matade Blomman varannan timme & grät av lycka när hon åt ordentligt på morgonkvisten. Det var tufft för hela familjen och Blomman fick, vad vi trodde, var en tillfällig bur inomhus. Veckan efter fick hon komma tillbaka till veterinären för att få såret kollat. Hon hade då drän som vi skulle tvätta två gånger om dagen. Väl hos veterinären får vi veta att de inte har någon veterinär på plats så vi åker tillbaka dagen efter. Då tycker de inte att det ser bra ut så operation 2 planeras till dagen efter. De öppnar då upp såret och när hon är under narkos ringer veterinären mig och säger att de har svårt att göra något åt det -de vet inte riktigt hur de ska göra och föreslår att vi ska kontakta Fågel och smådjurskliniken i Lomma, som är experter på kaniner. Det visar sig att de har tid dagen efter. 
ä
Den dagen kommer och det blir dags för operation 3 (den skulle kosta max 5000kr får vi reda på, vi har redan betalt 7000kr för denna åkomma). Blomman lämnas i Lomma och mitt på dagen ringer de och berättar att hon håller på att vakna och allt verkar ha gått bra. Vi hämtar henne på kvällen och får veta att de har opererat in kompresser med bakteriedödande för att det ska läka inifrån. 
 
Vi ska tillbaka efter helgen igen då sövs hon igen och det blir dags för operation 4, jag gråter när jag har lämnat henne och kör mot jobbet. Ska hon vakna igen? Jag har fullt förtroende för veterinärerna i Lomma, men det finns alltid ett OM..Nu får jag lära mig att ge spruta under skinnet, Blomman har fått ett nytt penicillin som ska ges kutant. Misslyckas först ett par gånger när jag ska ge henne, men till sist lyckas jag få in vätskan under huden. Det är lite läskigt minst sagt!
 
Igår var det dags igen, operation 5. Det dröjer till sena eftermiddagen innan veterinären ringer och berättar att Blomman håller på att vakna! Jag märker att jag håller andan tills hon berättat att hon lever!
 
Veterinären berättar att nu har hon gjort ett radikalt ingrepp och tagit bort all kapselvävnad -nu är det bara frisk hud kvar och de har sytt igen såret på riktigt -nu får det räcka! Nu ska det bli bra! Vi ska fortsätta med penicilinet i 3 dagar efter operationen, tre injektioner till -det fixar jag <3
 
Ett återbesök på måndag och sedan ska stygnen tas 10dagar efter operationen -då ska hon väl bli bra? <3
 
Det är en stor sten som har lämnat mitt hjärta och jag kan plötsligt andas lättare igen! Att det är detta som tyngt mig så infernaliskt de senaste veckorna visste jag inte! Jag har fått tillbaka livsgnistan och min positivitet igen -den har legat i träda fram till igår...
 
 
 
Stackarn måste ha en krage på sig...och att gå från att vara en utekanin med åtskilliga kvadratmeter att springa på till att vara inne...Men hon har fått komma ut lite inne så det går inte så stor nöd på henne av den anledningen <3
 
Puss å kram