En pärla bland svenska författare <3

Det blev bara tre böcker på detta jullov, men ack så bra de var alla tre! Den sista boken blev "Tiden läker inga sår" av Caroline Säfstrand. Jag har tidigare läst "Om du bara visste", vilket för övrigt var min förra bok i bokklubben. Då fick jag, liksom nu, känslan av att detta verkligen är Sveriges svar på Jojo Moyes! Du kan läsa ett inlägg om Om du bara visste här.
 
Denna boken handlar om livet, hemligheter, vänskap och döden. Om livets alla skeenden och hur livets trådar spinner såväl vackra som fula band och sätter spår och hur de påverkar oss. Boken är oerhört innehållsrik och välskriven. Carolines språk är helt fantastiskt målande, vilket gör att den inte är så snabbläst. Det är så mycket att ta in så den har behövt lite mer tid -väl investerad tid <3
 
Liksom Jojo Moyes böcker finns det flera lager och budskap. Det sätter igång tankar och känslor hos läsaren i takt med att en sveps med i händelserna och de öden karaktärerna stöter på.
 
Men det som slog mig extra mycket med denna bok är språket. Om det skulle kunna liknas vid en tavla skulle den vara målad med svepande penseldrag, oerhört detaljrik och vid närmare anblick skulle betraktaren kunna se nya dimensioner för var gång.
 
 
 
Liksom Säfstrands förra bok får denna mig att vilja bege mig till västkusten för att ta del av de vidderna och saltstänkta klipporna.
 
Jag ger den 5 läsfåtöljer av fem möjliga!
 
Puss å kram