Det här med att blotta sig själv...

Jag har alltid varit väldigt ärlig här på bloggen och jag tänker att det är något jag värnar om och vill fortsätta vara...Men det börjar ta emot lite ibland...Jag har tidigare flera gånger skrivit om mitt sockerberoende, men sedan mars i 2018 har jag inte ätit så mycket "rent" socker. Jag har inte ätit smågodis, men på något sätt har jag nog bytt ut mitt sockerberoende mot något slags matberoende. 
Jag har ätit ännu större mängder bröd och andra kolhydrater än tidigare. Så det har nog helt enkelt bytt form...min kropp skriker efter kolhydrater och hittar sätt att lura hjärnan för att få dem...eller om det är hjärnan som lurar kroppen...

Jag har under 2018 och slutet på sommaren 2017 försökt att bli av med de där extra kilona, men icke... Jag klarar 2 veckor sen är det kört. Jag har inte mått bra... Uppenbarligen.. . Framförallt inte på insidan så jag måste göra något åt det! Mitt BMI låg 1/1 ligger på över 26 (övervikt fr 25), så jag måste ta mig i kragen. Jag vill inte utveckla diabetes som jag faktiskt ligger i riskzonen för... Jag vill kunna ha kläderna jag har i garderoben & jag vill ha en kropp som är i balans. 

I slutet av 2018 insåg jag att jag måste göra något drastiskt för att faktiskt klara det. Ett steg är ju att gå ut med det som jag gör nu och outa mig, men fasen vad det är svårt. Jag blottar mig och visar min svagaste punkt.. Jag vet att många har åsikter... Men väger du verkligen så mycket? Ja och jag mår inte bra! Så nu var det sagt! 

 Det andra steget - eller egentligen mitt första var att beställa en 6dagars Detox (juice) från Levin. Jag började förberedelsen den 30/12 med att äta vegetariskt och minskade mål. På nyårsafton åt och drack jag som vanligt. Årets två första dagar var återigen en förberedelse för fastan. Den tredje dagen började jag fastan samtidigt som Tommy ❤️

Vi behövde båda en reboot av systemet och ett sätt att komma ifrån våra dåliga vanor. 
Det var/är totalt kajk på insidan 😢

Min tredje dag med fastan börjar ångesten krypa över mig. Jag mår kasst, är yr, känner mig sjuk och allmänt eländig. Får panik - gråter och bestämmer mig för att bryta fastän. Tommy kör alla sina dagar med fastan! Men jag hade redan en plan för min fortsättning. 

Jag ramlade av en slump in på 
Må bra´s onlinekurs "bränn fett"! Jag betalade bara 249kr och det tyckte det var helt överkomligt! I priset ingick tillgång till programmet i 4månader, recept, kostplan och träningsplan. 

Första veckan den sk rivstartsveckan bestod av raska promenader & vegetarisk kost. Andra och tredje veckan innebär lite mer mat. 

Jag har gjort nästan två veckor enligt detta och från igår övergått till viktväktarna igen! Med mig har jag nya recept och ett smartare tänk! 

I och med allt detta har jag också snöat in på antiinflammatorisk kost. Det innebär att jag utesluter vetemjöl (gluten så långt det är möjligt), socker och mjölkprodukter. Inga förbud bara smartare val! Det gynnar hela familjen ❤️
 Jag tror att det kommer att ge oss fortsatt friska liv på många sätt! 

 Men mitt mål förutom att hitta en balans vad gäller det jag stoppar i mig är att gå ner i vikt. Det får ske sakta och säkert - det finns inga genvägar! 


Puss å kram#1 - - Jennie R:

Modigt och smart att skriva det! Som du säger, inget att skämmas för och inget du är ensam om!! Motivation är inget som bara ramlar över alla. Vissa måste jobba för den och tvinga fram den. Det kommer! Sakta men säkert, en dag i taget❤️

Svar: Ja precis ❤️ en dag i taget ❤️😍😘 kramar 😘
Millimy