Veckans boktips -galet bra! Bl a Svergies svar på Jojo Moyes!

 

Nu kära läsare kommer boktips direkt från solstolen! Senaste veckan har jag klämt inte mindre än tre böcker och alla är galet bra!

 

De första boken Överenskommelser av Simona Ahrnstedt är så gripande på så många olika sätt! Det är en roman som utspelar sig i och omkring Stockholm på slutet av 1800-talet (1880-talet). Jag trodde aldrig att jag skulle fastna så för historiska skildringar igen... det fanns en tid på gymnasiet då jag sa att jag skulle bli historieprofessor 😅 så en gång i tiden var jag väldigt hooked på historiska skildringar av allehanda slag.

 Men den kvinnosyn som en del karaktärer i boken har fick mig att stortjuta! De sjuka övergrepp som kvinnor får utstå gjorde mig så illamående samtidigt som jag bara ville ha mer tid för att kunna läsa ut boken! 
 
Den är grymt läsvärd & jag lovar att den är väl värd att läsa ända till slutet!
 
 
Sveriges svar på Jojo Moyes! Om inte snäppet bättre till o med ❤️
 
Den andra boken läste jag ut på ett dygn...det är Bakom din rygg av Sofie Sarenbrant. Redan från första meningen var jag fast. Kanske beror det också på att jag slukat allt Sofie har skrivit och vet att det är bra! Men en spännande kriminalroman som samtidigt som den är lättsmält skapar intriger och vändningar på ett mästerligt vis!
 
 
Den sista boken som jag vill tipsa om är Betvingade också av Simona Ahrnstedt. Den utspelar sig på 1300-talet och innehåller liksom mitt första boktips kärlek och svek, våld och historiska skildringar på ett sätt som verkligen lyckats fånga mig!
 
 
 
Nu har jag bara en bok kvar av Ahrnsted nämligen De skandalösa...ser så fram emot den då Simona skriver så oerhört bra - precis som Jojo Moyes!
 
Puss å kram