iframe { height: 1px; width: 1px; }

Å herre min skapare vad GOTT!! LCHFrecept som heter duga!!

Lite fredagsgo middag idag á la LCHF stod på menyn. Som vanligt utgick jag från 56kilo appen:
 
Saftiga basilikabiffar i ostsås (med mina ändringar)
Såsen

1st burk Creme Bonjour gräslök (200g)
1 dl grädde
0,5 dl vatten
1/2 msk soja
1/2 msk kalvfond
4-5st soltorkade tomater (kan med fördel mixas)
Färska basilikablad efter smak
 
I orginalreceptet ska man även ha med oliver, det hoppade jag över.
 
Övrigt
1/4 rivet vitkålshuvud
 
Biffarna
4-500g nötfärs
1 ägg
1 msk kalvfond
0,5-1msk soja (tamarisoji enl. recept, jag använde kinesisk soja)
1/4 dl vispgrädde
4 soltorkade tomater (mixade/hackade)
5-6st hackade/mixade basilikablad
Peppar (salt kan man hoppa över då sojan och fonden ger mycket sälta)
 
Blanda ihop alla ingredienser till biffarna och stek dem på bägge sidor i smör.
 
Riv vitkål och lägg i en ugnssäker form, spraya med rapsolja (eller olivolja).
Lägg över soltorkade tomater (mixade eller hela) och färska basilikablad. Jag hällde även över oljan från de soltorkade tomaterna (med basilika).
 
 
 
Lägg sedan biffarna ovanpå.
 
 
 
Jag tillredde såsen i samma panna som jag stekte biffarna. Låt småkoka och häll sedan över allt i ugnsformen.
 
In i mitten av ugnen i 200grader ca 20-25min. Jag lät dem vara inne i 20min och sänkte sedan värmen avsevärt och lät formen stå kvar ytterligare 5minuter innan jag tog ut den.
 
 
 
Som kronan på verket dekorerade jag med färsk basilika! Till detta hade jag fetaost!
 
Alltså OJJ SÅ GOTT!! Tommys reaktion på det hela var "detta måste vi aboslut ha fler gånger!" Hans vanliga kommentar på vår mat brukar vara "det smakar ok"...så det var ett bra betyg på kvällens mat från vuxensidan i familjen! Barnen var inte lika överförtjusta dock :)
 
Puss å kram