iframe { height: 1px; width: 1px; }

Mitt varför...

Det här är ett gammalt utkast på inlägg som plötsligt dök upp när jag nu kände behovet av att skriva...

Jag skrev detta INNAN jag hade påbörjat det som idag blev ett slutfört manus, Brytpunkt. Men tycker att det är passande och värt att publicera :)

 

Jag har börjat nosa på det här med skrivandet igen...att skriva en bok (igen). Jag hittade då en GRATIS skrivarkurs hos Anna-Carin Svanå . Jag känner nämligen inte för att betala x antal tusenlappar när jag inte helt är redo för att verkligen börja skriva...Då tycker jag att detta är ett perfekt första steg! Sen har hon fler kurser både kortare självstudier och längre.

Men en av övningarna handlade om att skriva ner VARFÖR jag vill skriva... jag flödesskrev (bara skriva utan att tänka efter för mycket) igår...nedan kan läsa...

Att bara få skriva det första som kommer i mitt huvud. Mitt anlete min själ. Det är befriande och helande på samma gång. Att bara höra orden komma i huvudet och printa ner dem. Det är skönt. Det är det flowet jag vill åt. Att bara skriva. Låta fingrarna glöda och knappra i takt på tangentbordet. Diskmaskinens kluckande i bakgrunden som likt en sövande klocka får mig att komma i takt. Lampans skarpa sken som lyser över mina knapprande fingrar. Avlägsna ljud som finns där borta, men inte tillräckligt nära för att jag ska urskilja dem.

Blockeringar är till för att lösas upp. Jag ska bara skriva bort dem. Bort bort bort. Hitta flowet och bara vara. Hitta min inre röst. Lyssna på den och låta den tala. I likhet med mina karaktärers röster. Hitta dem och låta dem tala till mig. De finns där. Jag ska bara hitta dem och låta dem börja tala. Låta deras ord flöda som en aldrig sinande ström av ord som bara kommer till mig. Från ingenstans.

 
 
Visa fler inlägg