iframe { height: 1px; width: 1px; }

Mitt bokår

En dag kvar av 2020, detta gudsförgätna år eller...
 
Jag väljer alltid, när jag kan, att se de positiva aspekterna i tillvaron. Ni vet "The secret" eller attraktionslagen... jag drar helt enkelt till mig det jag skickar ut... nog om det 😊 det här inlägget skulle ju sammanfatta mitt bokår 2020.
 
Årets läsning inleddes starkt i januari med flera bra böcker och sen har trenden fortsatt! Jag har läst otroligt många bra böcker i år! Flera debutanter vilket är extra roligt! Men något som blivit extra tydligt för mig är att det inte är någon bedrivt i hur många böcker jag hinner läsa. Det har snarare blivit negativt...nu hann jag ju inte lika många böcker som förra månaden... så jag har tagit ett aktivt val att inte fokusera på antalet böcker! Det finns alldeles för mycket press och stress som läget är...
 
Jag har valt att plocka ut godbitarna ur årets läsning & delat upp dem utifrån kategorierna nedan.... 😍
 
 
Feelgood
Mysdeckare
Feelgood med djup
Romance
Deckare/Thrillers
Övrigt
 
 
Feelgood
 
 
 Christoffer Holst gör mig aldrig besviken vad gäller feelgood! Denna pärla kan få vem som helst på gott humor (och sugen på god mat).
 
 En debutant med en mysig feelgood i vintrig milljö -är så nyfiken på kommande böcker!
 
 Mysig serie feelgood där fjärde delen kommer i vår -de kan läsas fristående men eftersom vi får lite glimtar från tidigare böcker så läs dem i ordning... börja med "Sommar vid Sommen"
  (null)
Kristin Emilsson levererar igen! Med lagom doser kärlek, humor & lagom mycket motgångar!
 Andra delen i serien om systrarna Lind, denna var ännu bättre än den första! <3
 
Denna underbara serie som utspelar sig i och kring hotellet The Flanagans i London. Det inleds med 60-talet för att sedan följas upp med 80-talet i den senaste och i sommar kommer den tredje delen. Uuuuunderbar!!
 
 En till debutant! Mysig och rolig feelgood och Sara har även släppt en till bok (se nedan).
 
 Den här var ännu bättre än hennes första bok (se ovan) och de är helt fristående!
 I mars mitt under uppstarten av pandemin entrade jag biblioteket i  Veberöd och bjöd mina bästa feelgoodtips! Hoppas bara denna pandemi kan dra över nu så att jag får chansen att göra om detta igen <3
 
 
Vilken debut! Hon gör det på ett eget förlag och håller just nu på med uppföljaren! Den har allt en bra feelgood ska innehålla: kärlek, livsförändring, motgångar & ett bra slut!
 
Det här är första boken jag läser av denna författare, vilket helt klart gav mersmak! Kärlek, tvister och riktigt feelgoodig!
Av författaren till Brevvännerna, som både jag & Bonnier nominerade till årets bok, kommer här denna pärla. I samma anda som den förra får vi följa en av sidokaraktärerna från förra boken. Så mitt tips är att läsa dem i ordning så missar du inget! Uuuunderbara böcker av en lika fantastisk författare!
Alltså Sara, vilken härlig författare! Detta är andra boken om Tradviken. Riktigt rolig och svår att lägga ifrån sig!
En till favorit! Selektiva Selma bjuder både på allvar och komik i en alldeles perfekt blandning!
 
Av författaren till serien om Betty. Här förflyttas vi till Jämtlands vidder och mjölkgetter som bjuder på kärlek och oväntade vändningar
 
 Den här gillade jag skarpt! Om hackers & kärlek i en spännande blandning!
 
 
 
 Denna historiska roman av Amanda Hellberg -wow! Jag älskade den verkligen! Även fast den utspelar sig i juletid då kan den med fördel läsas HELA året!
 
 
 
2020 var också året då jag upptäcke Lundaförfattaren Anna Alemo! Denna fristående goding utspelar sig i Blekinge och innehåller både kärlek och allt en feelgood ska ha! Det lilla extra med just denna författare är hennes humoristiska ådra -så många skratt de har bjudit på!
 
 
 
Första delen i serien om Emma! Den andra delen hittar ni nedan...
 
 
 
 
 Förra året läste jag "Två hjärtans karameller" och blev så förälskad! Här är ytterligare en bok av samma författare med samma kärlek och feelgoodiga innehåll!
 
Feelgood med djup
 
 Detta är min senast lästa bok och platsar faktiskt bland årets bästa böcker även om den inte fick full pott av mig 4/5
 

 Jenny Fagerlund har gjort det igen! Skapat en innerlig feelgood som ger mersmak!
 
 
Caroline Säfstrand är en av mina absoluta favoriter! Har du inte läst något av henne än så gör det! Feelgood med djup. Sveriges svar på Jojo Moyes enligt mig! I januari släpper hon sin sjätte bok!
 
 Frida Skyrbäck, ytterligare en skånsk författare, som i denna pärla visar var skåpet ska stå! Den bjöd på kärlek & tårar, nutid och historia i en fantastisk blandning!
 
 Denna bok av Anne-Lie Högberg, wow! Jag blev så tagen av den att det swosh och sen var den utläst! En av årets bok inom sin genre enligt mig!
 
 
 Måste bara tipsa om Jenny Fagerlund & Caroline Säfstrands podd! Båda författare har böcker nämnda ovan.
 
 
 
Mysdeckare
 
 Tre böcker har hittills kommit ut i årstidskvartetten och skulle kunna kategoriseras som mysdeckare -feelgood med deckarinslag! Likadana bokvändare som författarens andra böcker! Läs dem med fördel i rätt ordning, Sommar, Höst & Vinter
 

Deckare & Thrillers
 
 Sofie Sarenbrant är en av Sveriges största deckarförfattare med åtskilligt sålda och lyssnade böcker! Har du inte läst serien om Emma Sköld än så har du ett härlig gäng bladvändare framför dig. Den senaste är Mytomanen och i vår kommer Skyddsängeln i samma serie.
 
 
En till deckardebut som visar vart skåpet ska stå! Oförutsägbara spänning och intriger i flera lager!
 
 En deckardebutant som jag fick äran att läsa! Den utspelar sig på Ulvön utanför Övik och det kommer en fortsättning! Gillade den skarpt och kommer sätta tänderna (ja ja ögonen) i nästa bok direkt när den kommer ut!
 
 En till debutant som överraskade men denna välskrivna och intelligenta deckare i Kepleranda!
 
 Ytterligare en debutant som jag fick äran att läsa! Det är en av årets bästa böcker i sin genre- helt klart! En riktig nagelbitar spänning på sån hög nivå!
 
 Här är den tredje delen i om Vanessa Frank. Välarbetad och lätt att läsa med många tvister och inte en tråkig stund! Action från början till slut! Nedab ser ni första (Eldslandet) och andra boken (Råttkungen) i samma serie...
 
Råttkungen (inbunden)
Första boken                                   Andra boken...
 
 Bok 10 i serien om Marianne Gidhoff och de andra i denna fenomenala deckarserie!

 
 
 Ojj här var det spänning och konspirationsteorier i sann Dan Brown anda! Älskade den och det  ryktades i alla fall att del 2 skulle komma början på 2021....och del tre senare... Men än så länge tror jag inte att den är så nära i tid.... Men den som väntar på något gott..... 
 
 Den fjärde och avslutande delen i årstidskvartetten av Anders De La Motte. Underbar deckarserie!

(null)
Åh den här var spännande! Om AI (mänskliga robotar) riktigt bra!

(null)
Första delen i en kommande serie! Jag kan lugnt se denna som en Netflixserie i framtiden!
 
 
Romance
 
 Den första boken jag läste 2020 och en av de bästa! Denna fantastiska författare har jag satt på tronen för Queen of Romance tillsammans med Simona Ahrstedt! LÄS!
 
 Del två....så om du inte redan läst dem gör det! I början av 2021 kommer del tre!
 
 
 Simona - Queen of Romance! Älskar hennes sätt att lyfta karaktärerna och få fram alla känslor! Här finns en hel skatt att välja från om du inte redan läst något av henne!
 
Övriga 
 
 
 Jag skulle vilja påstå att detta är en av årets VIKTIGASTE  böckerna! Den lyfter fram dyslexi i ett helt annat ljus! Bara LYSSNA på den!
 
 Den här har jag bara påbörjat läsningen av -men wow den måste bara komma med bland årets böcker ändå! Här får du lära dig allt om din ekonomi här och nu och för framtiden på ett lättsamt och lättillgängligt sätt! Den kommer jag att läsa flera gånger har jag en känsla av!
 
Skulle du vilja ha ett mer personligt boktips? Tveka inte att skicka DM på mitt Instagram eller någon annanstans så svarar jag när jag har tid <3 Att ge personliga boktips är något av det roligaste jag vet!
 
Puss å kram med förhoppning om ett friskt Gott Nytt År <3


Visa fler inlägg