iframe { height: 1px; width: 1px; }

Söndagstipset Deckare & spännande thrillers

Förra söndagen började jag ju med SÖNDAGSTIPSET här på bloggen, så jag tänkte fortsätta i samma anda :) Idag tipsar jag om krim och thrillers! Det finns ju egentligen många fler benämningar på "deckare", men nu får ni ett urval...
 
 
Lina Areklew
 
 
Ny stjärna på deckarhimlen!
 
Första delen i en kommande serie!

Det här är den första boken i den kommande ”Ulvö-serien”. Vilken debut! Spänning från första till sista sidan! Jag gillar språket, karaktärerna, mystiken -ja allt! Nu vill jag bara att nästa bok ska komma!

 

Vi får följa Fredrik pga ett trauma knaprar ångestdämpande & Sofia, polisen som gömmer sin smärta för omgivningen. Händelserna i boken utspelar sig dels på Ulvön utanför Örnsköldsvik & i Stockholm. Mystiken tätnar och skingrar kopplingar till slutet av 70-talet då mindre trevliga saker utspelade sig på Ulvön.

 

Jag tycker att en deckare ska vara lättläst och gripa tag i mig med mysterier och ge mig misstankar som sedan knyts ihop snyggt i slutet. Det här är en sån deckare!! Så nu mina kära följare har jag hittat en till favorit i deckardjungeln ⭐️😍

 
 
 
Sofie Sarenbrant

Här har ni en spännande mordgåta i modern tid med kopplingar till samhällsaktuella skildringar.

Recension av den åttonde boken MYTOMANEN...

Åttonde boken i serien om kriminalinspektör Emma Sköld. Alltså jag är tagen. Hur lyckas Sofie skapa en ännu mer spännande & svårslagen bladvändare än de första sju?! Ni kan ana att jag älskade den!

Handlingen kretsar kring Bromma, ett gäng fotbollskillar och deras familjer. En dag hittas en död pojke i närheten av en motionsslinga. Utredningen påbörjas med Emma i spetsen för att få en klar bild av vad som egentligen skedde de där natten mellan 3 och 4:e juni.

Jag älskar de där subtila underliggande budskapen med ledtrådar som till sist löses upp o knyts samman i slutet. När den ofattbara sanningen uppdagas och lämnar läsaren med en lagom cliffhanger till nästa bok.

En bra bok suger tag i mig som läsare. Redan från första sidan. Älskar den känslan - att vara fast från första raderna! Här har ni en spännande mordgåta i modern tid med kopplingar till samhällsaktuella skildringar.

Vill du läsa den FÖRSTA boken i serien? Då ska du läsa VILA I FRID!

 
 
 
Rudberg
 
 
I april 2018 läste jag den första boken i serien och har allt sedan slukat varenda en!
 
Här kommer en recension av bok 8.
 
Den åttonde boken i serien om fd åklagarsekreteraren Marianne Jidhof, som blir förundersökningsledare för en alldeles särskild grupp, utspelar sig i vanlig ordning på Östermalm bland paradvåningarna och allt pompa & ståt. En ung kvinna försvinner 30år tidigare och Mariannes grupp har fått uppdraget att sudda ut frågetecknen och ge de anhöriga svar.
 
Karaktärerna är lätt att tycka om i denna serie och blir som en extra familj för varje ny bok. Varje bok inleds med ett persongalleri vilket verkligen underlättar -plus i kanten.
 
Det är spänning från första sidan, flowet finns där och orden skapar de där inre bilderna. Jag skulle beskriva den som varmt omhuldande, likt bomull. Det är så lätt att svepas med och läsa sida upp och sida ner! Det är inte helt omöjligt att lista ut vem som är mördaren när boken närmar sig slutet, men jag ser inte det som en nackdel utan snarare ett "yea" när jag hade rätt!
 
Men mitt i all missär med mord och försvunna Isabell börjar kärleken spira och det går att ana att det blir en nionde bok.
 
 
Anders De la motte
 
 
Gillar du deckare, spänning och böcker som ger dig sånt huvudbry att du bara måste veta hur det slutar? Då är detta en bok för dig!
 
Fyra fristående, här hittar du en recension av den fjärde
 
En klass för sig med nervkittlande spänning & dramatik! En bladvändare som avslutar årstidskvartetten med flaggan i topp! Liksom hans tidigare böcker är detta en klass för sig. Vad ska hända? Vem är mördaren? Är det flera? Vad hände egentligen den där kvällen 1986? Myter kring hedniska riter väver samman nutid och dåtid. Läkare Thea flyttar med sin man till SKåne från huvudstaden. Hennes man David kommer från den lilla byn Tornaby, ett litet samhälle med många mörka hemligheter. Nyfikenheten hos Thea gör att hon börjar nysta i ett gammalt dödsfall. Men det tas inte emot med blida ögon av alla. Och vad är hon egentligen med sig i sin egen ryggsäck? 

Gillar du deckare, spänning och böcker som ger dig sånt huvudbry att du bara måste veta hur det slutar? Då är detta en bok för dig!
 
 
Mohlin o Nyström

Den är välskriven och det är lätt att sugas med i handlingen som jag inte alls skulle bli förvånad över om den blir film eller en Netflixserie!

Första boken med en kommande uppföljare...

För några dagar sedan fick jag denna oemotståndliga bok i brevlådan från Norstedts! Men alltså vilken bok! Jag visste inget om den från början annat än att det var en debutdeckare. Men vilken debut! En psykologisk crimethriller. En spännande bladvändare! Den är välskriven och det är lätt att sugas med i handlingen som jag inte alls skulle bli förvånad över om den blir film eller en Netflixserie! Du hittar boken här!

Handlingen utspelar sig inledningsvis växelvis mellan 2009 och 2019. 2009 försvinner en ung tjej spårlöst efter en fest i Karlstad. Kvar finns bara hennes blodspår och sädesvätska efter en man. 10 år senare vittnar FBIagenten John Adderly mot Nigerianska maffian i USA och blir satt i vittnesskydd och styr kosan på Sverige & Karlstad. Mer än så tänker jag inte berätta om innehållet.

Boken präglas av amerikansk macho blandat med tillförsikt och bra utredningsarbete. Författarna lyckas verkligen lämna mig som läsare förbryllad över omständigheterna kring försvinnandet, men sakta vävs händelserna samman för att slutligen avslöja sanningen.. 

Jag skulle inte säga att det är någon “pangpang-action” utan snarare psykologisk spänning  när nätet av lögner nystas upp lite i taget.

Men slutet alltså! Ge mig nästa bok NU!

 

 
Anton Berg
 

Nervkittlande spänning som är så välskriven och grymt underbyggd med fakta eller om det nu är fiktion -men det känns så äkta så det är svårt att låta bli att fundera på vad som kan vara sant och vad som inte är det!

Första boken i en triologi, andra delen kommer 2021.

Att ge en bok rättvisa med några väl valda ord är omöjligt. Men så mycket kan jag med tydlighet säga att denna bok var grymt läsvärd! Som den Dan Brown-älskare jag är sögs jag direkt in i historien genom lager av konspirationsteorier & spänning. 

Det ryste i kroppen av spänning när jag funderade på vad som måhända var sant och vad som är påhittat… behagliga men kusliga rysningar som gjort att mina egna konspirationsteorier blossat upp 😂

Nervkittlande spänning som är så välskriven och grymt underbyggd med fakta eller om det nu är fiktion -men det känns så äkta så det är svårt att låta bli att fundera på vad som kan vara sant och vad som inte är det!

För att säga något om handlingen så utspelar sig historien till stor del i Stockholm där radiojournalisten Axel Sköld ramlar över bevis om ett hemligt sällskap med rötter i 1700-talet som har tentakler i samhällets alla skikt och styr maktstrukturererna efter sin agenda.

 
 

Pascal Engman

Otroligt välskriven med ett språk som flyter på hela vägen, personbeskrivningar utöver det vanliga och en handling som får mig att sitta på nålar!
 
Här är recension av den andra boken...Läs Eldslandet först om du vill ha dem i ordning...

Här är en bok som tog mig med storm! Råttkungen är den andra, fristående, boken om polisen Vanessa Frank. I skrivande stund håller jag på att lyssna på första boken Eldslandet. 

Jag skulle vilja beskriva den här historien som en spännande thriller, en stundvis rå och hudlös berättelse som är så spännande att det är nästintill omöjligt att lägga ifrån sig boken!

Vi får följa flera karaktärer både poliser, journalister och kriminella! Människoporträtten är ju en klass för sig! Hur Pascal lyckas beskriva både män och kvinnors känslor, tankar och intentioner på ett så trovärdigt sätt -är slående intelligent! Hur jag som läsare ryser av de hatiska tankarna en del av karaktärerna hyser, hur jag stundvis nästan vill lägga ifrån mig boken för att den kryper under skinnet på mig. Det känns så verkligt -men ändå inte.

Råttkungen fick mig på fall från första sidan! Den är otroligt välskriven med ett språk som flyter på hela vägen, personbeskrivningar utöver det vanliga och en handling som får mig att sitta på nålar! Jag skulle vilja säga att den är otroligt välskriven, målande och gripande -helt enkelt en bladvändare av rang som får absolut högsta betyg av mig!

 
 
 

Arne Dahl

Grymt bra bok om du gillar spänning i ett högt tempo!

Här kommer en recension av bok 2...

En polis, en försvunnen 15åring & ett helt otroligt spännande fall med morbida händelser som sakta flätas samman till en ännu mer otrolig historia. En deckare utan dess like!

Läsningen av de första kapitlen går lite segt, det är lite mkt ordbajseri som gjorde att flowet i läsningen lät vänta på sig. Samtidigt som det byggde upp en bra känsla för karaktärerna. Därefter ökades tempot likt en actionfilm med snabba vändningar & adrenalinstinna händelser. Den stegrande spänningen fick till och med mig att öka tempot på  läsningen bara för att hänga med i bokens upptempo - så spännande var den.

Så håll ut om du som jag känner att de första sidorna bara är lite för mycket… för från andra delen (efter knappt 100sidor) är den omöjlig att lägga ifrån sig. För vilken vändning som väntar! Wow hade jag aldrig kunnat drömma om!

Grymt bra bok om du gillar spänning i ett högt tempo!
 
 
 
 
 
 
Visa fler inlägg