iframe { height: 1px; width: 1px; }

Tips till hängmattan

Selektiva Selma
 
Josefine Sandblom
(2020)
 
Den ultimata feelgooden med både vemod och humor!
 
Åh Selma! Selektiva Selma en ståndaktig kvinna kvinna på 70+ med sina principer som ibland, eller ja ganska ofta, både trampar i klaveret och gör mer än ett övertramp. Denna varma goa tant...dam...kvinna...människa lägger grunden för denna fantastiska, varma & feelgoodiga bladvändare! Av en händelse möts undersköterskan Eva-Lisa & Selma och grunden för en oväntad vänskap byggs upp.
 
Det finns ett djup och ett allvar i boken. Om hur vi alltför ofta bygger upp vårt pansar mot omvärden för att skydda oss eller anpassar oss efter andra så till den grad att vi tappar bort oss själva. Vi kan inte heller se på utsidan vad som finns på insidan hos alla. Men det finns hopp för alla.
 
Selektiva Selma har jämförts med "En man som heter Ove" - men den här är ännu mer älskvärd! Här breds historien ut vidare utan att bara kretsa kring Selma & jag älskar det! Den ultimata feelgooden med både vemod och humor! Jag vill läsa mer om Selma & Eva-Lisa!
 
 
 
Fritt fall
 
Anneli Olsson
(2020)
 
Läsaren får kärlek, härliga reseskildringar & många skratt på vägen - för när Alva är med händer det alltid något!
 
Alva strax under 30år jobbar som resesäljare i Gävle. Som en blixt från klar himmel blir hon dumpad av sin pojkvän via ett sms! Världen sätts i gungning och när en möjlighet att åka till Asien och Oceanien med sin kompis Camilla skapas nya möjligheter - eller? Alva är till en början lite introvert och fyrkantig, men resan (som faktiskt blir av) påverkar henne både på insidan och utsidan. Vi får följa en långsam förändring där Alva hittar sig själv. Om att lyssna inåt och lyssna på sin intuition. Om att inte vara till lags för sin omgivning utan finns och verka för sin egen del.
 
 
Läsaren får kärlek, härliga reseskildringara & många skratt på vägen - för när Alva är med händer det alltid något!
 
Jag gillade verkligen boken och kom faktiskt att gilla Alva mer och mer ju mer jag läste :)
 
Boken är skriven med en värme som gör den lättåtkomlig, både språket och handlingen för läsaren vidare och gör att jag bara vill ha mer! Språket är rappt och målande på samma gång!
 
Det här är Annelis debut och jag vet med säkerhet att det kommer fler böcker från denna författare i framtiden!
 
 
 
Puss å kram
 
 
 
 
 
 
Visa fler inlägg