iframe { height: 1px; width: 1px; }

Alltid din dotter -sommarens kanske bästa bok!

Alltid din dotter

Caroline Säfstrand

Massolit förlag

 

För dig som är nyfiken på Caroline Säfstrand hittar du henne här  & mina tidigare inlägg här & här.

 


Utan att avslöja för mycket av handlingen så utspelar den sig i norra Skåne i närheten av Röstånga där också Odensjön spelar en viktig roll. Handlingen är dock inte det väsentliga utan snarare det som händer med människorna i den. Som läsare slungas du in i vardagen på Söderåsen, bakom de gula fasaderna & en öppen dörr...där något djupare döljer sig sig, outtalat & förbjudet som påverkar många människor. Den öppna dörren står för så mycket...ett sätt att kompensera för egna samvetskval eller ett sätt att leva...Ett sätt att tona ner de inre demonerna. Men tillvaron förändras plötsligt när en släktforskare dyker upp och drar upp det som är gammalt o många trodde var glömt…

 

Emellanåt (rätt ofta) rann tårarna ner o vätte håret i tinningarna när jag låg i solstolen och läste sida upp och sida ner -för det vill jag lova det är svårt att sluta sig!

 

Det är en bok om hemligheter & hur de kan påverka oss under väldigt lång tid. Den var livsomvälvande för mig som läsare där jag är just nu. När val sätts på sin spetts i boken gör de på något sätt även det i min värld.. jag avslutade de sista sidorna i tårar…& greps av tanken att det är våra val som styr våra liv -men att göra rätt val...de där små valen som likt fjärilseffekten sätter så mkt i gungning..de som formar oss...lever vi verkligen livet fullt ut?

 

(null)
 

På frågan om jag rekommenderar den svarar jag ABSOLUT! ☀️

 

Puss å kram

Visa fler inlägg