iframe { height: 1px; width: 1px; }

Det viktigaste vi kan ge våra barn!

Förutom de grundläggande behoven såsom trygghet, mat, kärlek o.s.v skulle jag vilja säga att självkänsla nog är det viktigaste vi kan ge våra barn! Att känna att de duger precis som de är! De behöver inte ändra sig för att passa in! Olikhet är något positivt och berikande!

Bara ta som ett exempel det här med att stå emot när andra inte är sjyssta! Istället för att ge tillbaka med samma mynt eller gud förbjude...ännu värre... så handlar ett barn med god självkänsla inte med hämnd utan kan hantera dessa situationer bättre -utan att behöva ge igen!

Men att stå som förälder och se sitt barn fara illa -det känns! Fy fasen! Nu har vi kommit väldigt lindrigt undan hittills, men ack så arg en kan bli som förälder! Tänker också att alla våra känslor kommer upp till ytan när vi ser våra barn stå maktlösa och drabbade av oförätter och såklart ska vi slåss med näbbar och klor för våra barn! Bära deras smärta och ta hand om dem när de är sårade! Men samtidigt lära dem att aldrig ge tillbaka med samma mynt! Inte sjunka till samma låga nivå utan stå rakryggade och fortsatta handla moraliskt och rättmätigt!

Lika viktigt är det för en som förälder att tänka klart och inte uppmana ens barn att ge tillbaka -det är lika omoraliskt!

Puss å kram

Visa fler inlägg