Thrillerförfattare att räkna med!

Pascal Engman -en thrillerförfattare att räkna med!
 
För några veckor sedan kom Pascals tredje del i serien om Vanessa Frank! Liksom de två första så präglas sidorna av spänning och lagom korta kapitel som gör dem nästintill omöjliga att lägga ifrån sig! Här kommer mina ord om dessa tre i omvänd ordning :) (Från den sista till den första)
 
Änkorna
 
Oslagbar!
 
Den tredje fristående delen om polisen Vanessa Frank & Nicholas Paredes. Dessa oerhört skickligt skrivna thrillers...eller polisdeckare med fokus på spänning i flera lager! Jag är så fascinerad av författarens sätt att verkligen trollbinda mig som läsare!

Alex Schulman gjorde liknelsen med Dan Browns böcker -omöjliga att lägga ifrån sig...kan bara hålla med! De är skrivna med en nutida koppling med både obehagliga överraskningar och gripande inslag!

Jag är HELT tagen! Ääälskar dessa böcker! Blir du också sugen på en omvälvande läsupplevelse? Börja då med 𝙴𝚕𝚍𝚜𝚕𝚊𝚗𝚍𝚎𝚝 & sedan 𝚁å𝚝𝚝𝚔𝚞𝚗𝚐𝚎𝚗 innan du ger dig på denna! Oslagbar!
Betyg 5av5
 
 
Råttkungen

 

Otroligt välskriven med ett språk som flyter på hela vägen, personbeskrivningar utöver det vanliga och en handling som får mig att sitta på nålar!
 

Här är en bok som tog mig med storm! Råttkungen är den andra, fristående, boken om polisen Vanessa Frank. I skrivande stund håller jag på att lyssna på första boken Eldslandet. 

Jag skulle vilja beskriva den här historien som en spännande thriller, en stundvis rå och hudlös berättelse som är så spännande att det är nästintill omöjligt att lägga ifrån sig boken!

Vi får följa flera karaktärer både poliser, journalister och kriminella! Människoporträtten är ju en klass för sig! Hur Pascal lyckas beskriva både män och kvinnors känslor, tankar och intentioner på ett så trovärdigt sätt -är slående intelligent! Hur jag som läsare ryser av de hatiska tankarna en del av karaktärerna hyser, hur jag stundvis nästan vill lägga ifrån mig boken för att den kryper under skinnet på mig. Det känns så verkligt -men ändå inte.

Råttkungen fick mig på fall från första sidan! Den är otroligt välskriven med ett språk som flyter på hela vägen, personbeskrivningar utöver det vanliga och en handling som får mig att sitta på nålar! Jag skulle vilja säga att den är otroligt välskriven, målande och gripande -helt enkelt en bladvändare av rang som får absolut högsta betyg av mig -5 av 5

 

Eldslandet

Denna bok kryper under skinnet, förargar och väcker massor av känslor! 

Återigen är jag tagen av denna författares sätt att beskriva, måla och trollbinda mig med spänning som kryper under skinnet! Jag ömsom ropar rakt ut, gråter, förargas, förundras och vill bara veta hur det går! Det är rent omöjligt att sluta lyssna/läsa.

Jag läste först den andra delen (Råttkungen) i denna serie om polisen Vanessa Frank och lyssnade nu på denna. Alltså Stefan Sauk som uppläsare - vilken klockren kombo med denna bok!

För den nyfikne handlar det om polisen Vanessa Frank som tillfälligt är tagen ur tjänst, men som ändå har med polisens aktiviteter att göra. En flicka försvinner, någon blir kidnappad, spänningen är olidlig! Vi får följa kriminella, kurupta poliser, utsatta flickor och barn. Allt i en intelligent och gripande samtidshistoria!

Denna bok kryper under skinnet, förargar och väcker massor av känslor! Jag rekommenderar denna serie till alla Kepler- och Arne Dahl fantaster, alla som gillar spänning som ömsom går åt det lite råare hållet. Alla som uppskattar välskriven spänning helt enkelt!