Veckans boktips!

Jag upptäckte precis att ni inte fick något boktips förra veckan... Så här kommer några fler till er hängmatteläsning (några känner ni igen sedan tidigare inlägg -men de är så bra så de kan gott upprepas!)
 
 
 
Solsken & parmesan
Christoffer Holst (2020)
 
Alltså wow! . . Nu är den utläst och lämnar mig med ett leende på läpparna och sugen på italiensk mat. Författaren lyckas invagga mig i känslan av att allt löser sig. Trots att det finns några kryddmått, nja kanske någon matsked, tårar med i storyn. En guldkantad feelgood som gör att jag känner mig inbäddad i bomull och bara vill le.
 
I denna story får vi följa Hilda en 33åring som arbetar som förskolekock. Rasmus, en 41årig avdankad dansbandssångare, som kraschar på syrrans soffa. Vi möter också några till som vi får följa lite ytligare -men som alla har en viktig bit i pusslet. 
 
Alla har de köpt en matlagningsresa till Toscana med ”Solsken & Parmesan”, men det blir ju inte riktigt som de tänkt sig...mer tänker jag inte avslöja! Utan vill du ha en förträfflig läsupplevelse så ska du genast skaffa dig ett ex av denna! Den finns även som ljudbok!
 
Han har gjort det igen, författaren, -överträffat sig själv med ännu en bladvändare -jag vill bara ha mer! 
(null)
 

Juni, Juli, halva augusti

Marie-Louise Marc (2020)

 

 

Den här pärlan utspelar sig i Jämtland där vidderna breder ut sig och skog möter äng. Där avgaserna är glesare och djuren (även myggen) får fritt spelrum. 

En oväntad sommar som inte blir som Hanna 42år förväntat sig. Om hur allt kan sättas på sin spets av ett missöde. Hur vänskapen växer över generationsgränser. Hur kärleken till naturen avspeglar sig i människorna.

Det här verkligen MarieLouise Marcs bästa bok hittills! Jag älskade triologin om Betty, men i denna har språket och historien tagit ytterligare ett kliv. Det går inte att ta miste på den innerliga glädjen i språket. Det genomsyras av en sådan värme och kärlek. Skratten avlöses emellanåt av att tårar rullar ner för mina kinder, både av sorg men också för att det är så fint. Jag blir berörd.

 

Det handlar om att hitta sin väg, att se de där små tecknen som visar vilken väg du ska gå. Att våga lita på att det är rätt. Att våga lita på andra människor. När allt faller på plats en liten bit i taget.


(null)
 

Brevvännerna

Eli Åhman Owetz (2019)

 

Varm, vacker och gripande. Tar mig rätt upp och ner och sköljer över mig med så starka känslor!

Ojj var ska jag börja? Jag har just läst ut årets bok -den boken! En varm, gemytlig & kärleksfull historia som kommer till liv mellan sidorna i detta välskrivna verk. Boken består av kortare kapitel som gör att det går att läsa när andan faller på och även om det inte finns så mkt tid för läsning för stunden. Men eftersom det är en bladvändare av rang så spelar det mindre roll.

Handlingen består som titeln avslöjar av ett brevväxlande, men hur och var tänker jag inte avslöja. Vi får följa karaktärerna genom uppvaknande och modet att lyssna inåt -för det är ju då de mest fantastiska sakerna kan inträffa!

Denna bok gav mig både tårar och många leenden och då och då utstötte jag små asgarv! 

Alltså den spänning som byggs upp genom sidorna! Hjärtat klappar och jag ökar läshastighet. Måste veta vad som händer härnäst! Å vad jag gillade, nej älskade denna fina, underbara & beaktansvärda bok!! 

Fin, vacker & oemotståndlig är en underdrift! Det är en helt galet gripande bok - men inte i ordets rätta bemärkelse utan den griper tag i mig och vägrar släppa. Jag kan inte släppa. Måste få veta. Vill hålla mig kvar i bokens verklighet och omhuldande romantik. Wow säger jag bara! Vilken bok!

 

(null)
 
 
Renoveringsobjekten
 
Eli Åhman Owetz (2020)
 
En vacker berättelse på alla sätt! 

Detta är den fristående fortsättningen på Brevvännerna, som jag för övrigt också älskade! Vi får följa Eriks fd fru Susanne från storstaden till landsbygden där hon tar sig an ett frilansuppdrag som arkitekt. I den lilla byn Grävinge ska hon rita om en gammal fabrik till ett hotell. Men som alltid så är det inte alltid som det verkar…. jag väljer att inte spoila mer för jag tycker du ska läsa boken själv istället ❤️

Det är en otroligt varm historia med den lantliga idyllen som genomsyrar sidorna med gemenskap och kärlek. Det handlar om livet, kärleken och att våga. Lita på sin intuition. 

Vad är rätt. Vad är fel?

Med tårarna rinnande nerför mina kinder läste jag de sista sidorna…jag kan inte sätta fingret på vad det är som berör mig så innerligt, men värmen & kärleken i allt det enkla & vackra. För det är en vacker berättelse på alla sätt!

(null)
 
#1 - - birgitmaria:

Tack för tipsen! Här var några måste-böcker till semesterläsningen.

Svar: Åh vad härligt att höra! Hoppas du ska hitta något du gillar! :)
Millimy