iframe { height: 1px; width: 1px; }

Spännande NYA böcker

Här kommer tre heta tips på spännande NYA böcker! Spänningsromaner och deckare!
 
Feber
 
Johan Brännström
 
Årets spänningsroman enligt millimys_books
 
Alltså den här debutanten har skrivit årets DECKARE/SPÄNNING/THRILLER/SPÄNNINGSROMAN helt galet vilken spännande bok! Men det är inget för känsliga läsare. Jag är inte lättskrämd när det kommer till böcker men den här gav mig faktiskt rysningar mellan pulsökningarna pga adrenalinpåslagen!

Skrämmande bra spänning! Författaren lyckas få mig nyfiken på Darknet men samtidigt vettskrämd för allt som finns där ute. Det riktigt kryper under skinnet på mig av obehag och spänning. Vilken nagelbitare till bladvändare!

För dig som vill veta lite om handlingen möter vi Mikaela som är ensamstående med sin 12åriga dotter Vanja. Mikaela jobbar som reporter på Nyhetsbyrån och tvingas lämna febersjuka Vanja ensam hemma en dag. Det skulle hon inte gjort för plötsligt är hon försvunnen.

En jakt på Vanja startar, men de har klockan emot sig.

Lagom korta kapitel (i like) och högt tempo med sådan spänning! Wow!
 
Betyg 5 av 5
 
 
 
 
Goda grannar
 
Mattias Edvardsson
 
Författaren lyckas verkligen skapa flera lager av spänning genom relationerna karaktärerna emellan!
 
Gillade du "En helt vanlig familj" -då blir du inte besviken! En psykologisk spänningsroman som utspelar sig i trakterna omkring Lund.

En familj flyttar till "Köpinge" från Stockholm. Han är lärare och hon är mäklare och de har två barn. De hamnar i ett villakvarter där grannsämjan står högt -eller gör den? Grannar som har koll, är nyfikna och gör saker tillsammans -så har det alltid varit. Men allting är inte som det verkar vara. Alla är inte vem de verkar vara. Författaren slänger skickligt ut ledtrådar under läsningens gång och förvillar och trollbinder. Jag hade svårt att lägga ifrån mig boken -bara ett kapitel till. Vilket fungerade bra för kapitlen är lagom korta så det går att tänka "ett kapitel till" flera gånger…

Jag sögs in i berättelsen direkt och de små grå började jobba frenetiskt. Vad hade egentligen hänt? Relationerna mellan grannarna och personerna skapar spänning och får mig att höja på ögonbrynen. Författaren lyckas verkligen skapa flera lager av spänning genom relationerna karaktärerna emellan!
 
Betyg 4 av 5
 
 
Är du nyfiken på En helt vanlig familj av samma författare kan du läsa min recension här
 
Blodsband
 
Edvard Fenvik
 
Första boken i  en kommande serie
 
Spänningen byggs upp sakteliga från början och naglade fast mig efterhand tills avslutningen då allt kulminerade med en sådan tvist som jag aldrig kunnat gissa mig till!

Edvard Fenvik debuterar med denna deckare -helt galet vilken debut! Välskrivet och väl underbyggt med fakta som känns äkta! Med små ledtrådar bygger han sakta upp storyn inlindad i små dimridåer. Personbeskrivningarna är likaså välarbetade och trovärdiga -svårt att inte bli påverkad!

Jag tänker att handlingen inte är det väsentliga i det här fallet -men det hela inleds med ett makabert brott -sen kommer bara mera!

Slutet ger boken det lilla extra och jag ser fram emot att läsa mer om poliserna Sasha & Oscar för det kommer fler böcker i den här serien!

Betyg 4+ av 5
 
 

Vill du ha fler deckar- och spänningstips? Titta här!