iframe { height: 1px; width: 1px; }

LCHF/Camilla scones....

Ja måste erkänna att jag är väldigt skeptisk till LCHF...det är jag... Men jag måste ju prova ändå! Vet ju av erfarenhet att det fungerar för t ex viktminskning att utesluta kolhydrater...Men senast jag gjorde det mådde jag så dåligt av magkatarr...magen tålde inte den höga fettmängden... Men samtidigt finns det ju många goda exempel också...Kostdoktorn och Göran Pettersson t ex... Min bonuspappa är helt frälst i kostdoktorn ;) Så lite har det nog påverkat ändå...
 
Men jag har svårt att ta till mig att ha vispgrädde i maten istället för lättmjölk... Det tar liksom emot att öka fettmängden så markant! Att alltid välja den högre mängden fett i alla mejeriprodukter...ja det tar minst sagt emot...Men...fett och protein det mättar ju på ett helt annat sätt än vad kolhydrater gör... Vi får se vart det landar någonstans...Just nu är det ju NO SUGAR som gäller...det vita sockret då...
 
Men jag tänkte jag ska ge det en liten chans till...Så idag blev det LCHF/Camilla scones..
 
Jag utgick från ett recpet i senaste wellness men uteslöt banan och tillsatte linfrö och psylliumfrön istället.
 
1 ägg
1 dl mandelmjöl
1msk kokosmjöl
1tsk bakpulver (går att använda fiberhusk också)
1 krm salt 
0,25dl psylliumfrön
2-3 msk linfrö
 
Sätt ugen på 200gr. Rör samman de torra ingredienserna. Tillsätt ägget och rör om. Forma dem till platta scones och grädda mitt i ugnen 8-10min eller tills de fått en gyllene färg.
 
Färdiggräddade....
 
Med Philadelphilaost...
 
Jag måste ju erkänna att de blev faktiskt goda! Mycket bättre än vad jag trodde! Sen gillar jag ju en massa frön också, vill man kan man ju skippa det och göra som ursprungsreceptet istället ta en mosad banan i.
 
Puss å kram