iframe { height: 1px; width: 1px; }

Boktips Åsa Hellberg serie om Systrarna från Fjällbacka

Här kommer mina recensioner på de hittills två utkomna böckerna i denna historiska serie!
 
𝑰𝒏𝒕𝒆 𝒖𝒕𝒂𝒏 𝒎𝒊𝒏 𝒔𝒚𝒔𝒕𝒆𝒓 av Åsa Hellberg, utgiven av Forum (2022)
 
Jag är berörd. Rörd. Förfärad. Ödmjuk. Känslofylld -efter läsningen av denna bok.
 
Det är till stora delar en sann berättelse & en del av författarens historia. Vilket gör boken ännu mer genuin och jag ställer mig ödmjuk inför det som varit. Det var en annan tid som innebar så mycket begränsningar. Men att läsa om karaktärer som Cornelia 🙏❤️ En stark kvinna som valde att gå sin egen väg och inte göra det som förväntas av en. Att helt enkelt välja LIVET! Det är stort! 
 
Handlingen börjar i början av 1900-talet och tar en sedan till slutet av 1930-talet.
Vi får möta kvinnorna, samhället, kärlek och historiens bistra tand. Läsaren bjuds på lust & åtrå, förvecklingar som leder till störtskurar av tårar & glädje över att det trots allt finns mycket lycka!
 
Att läsa historiska romaner får mig alltid extra berörd eftersom det format samhället och människorna såsom det är idag. Vi måste vara medvetna om det som varit för att kunna göra något åt det som är. Samhällets osynliga (och synliga) regler och förväntningar hur folk (framförallt kvinnor) ska bete sig. Om plikter och seder. Men framförallt en oerhörd styrka!❤️
 
 
𝘈𝘭𝘥𝘳𝘪𝘨 𝘦𝘯𝘴𝘢𝘮 av Åsa Hellberg, utgiven av Forum (2023)
 
Den andra delen i serien om Systrarna från Fjällbacka -författarens egen släkt 💕
 
Jag gillar verkligen tempot och drivet i berättelsen. Vi flyttas tillbaka till början av 1900-talet och får följa Charlotta, Rut & Sigrid och några andra spännande karaktärer.
 
Läsaren tas med till New York & Fjällbacka, bland fattiga och rika. Människoöden som fängslar, förargar och påverkar. 
 
Om kvinnor som längtar efter frihet.
 
Det är frigörande att läsa på något vis! Åsa kan konsten att gripa tag i mig som läsare och hålla mig kvar ända till sista sidan!
 
Det kommer en bok till i serien och jag ser så fram emot att läsa! 😍
 
(null)