iframe { height: 1px; width: 1px; }

Feelgoodtips!

Det går ju inte att få för mycket feelgood, eller hur? Samtidigt gillar jag att blanda med deckare och romaner -men en riktig feelgood som efterlämnar en känsla av glädje det gillar jag!
 
 
 
Här kommer därför en samling riktigt bra feelgoodiga böcker som jag läst i år!
 
När livet har andra planer” av Anna Alemo utgiven av Historiska Media (2021) utkommer på måndag 17/5

Jag fick chansen att FÖRHANDSLÄSA denna goding! Tack snälla!!! 😍🙏 För åhhhh vad jag gillade den!!

Språket är rappt, humoristiskt & fylld till bredden av värme!

Det här är onekligen Annas bästa hittills! Den är kryddad med humor, dråpligheter & kärlek!

Den utspelar sig i Lund där vi får följa Frida 33år från tvåsamhet till singelliv & dejtande med vispande tungor & varma kyssar. Från den ena motgången till den andra. Från dråpligheter som får mig att skratta högt till känslan av att nu måste det ju lösa sig...

Boken efterlämnar mig med en sådan värme & jag ler fortfarande när jag tänker tillbaka på Frida och hennes många grodor 😅😜

Den beskrivs som en modern chicklit & jag kan inte annat än hålla med 👌💕 Jag gillar verkligen författarens sätt att lyfta fram de inre dialogerna -som är allt annat än tråkiga 😜

Vill du också få en underhållande läsning med en mängd skratt på vägen? Då är detta en bok för dig! 💕
 
När livet har andra planer (inbunden)
 
 
”Mellan raderna” av Johanna Schreiber utgiven av Norstedts (2021)
Detta är bara början...första boken på en kommande serie kring förlaget Schantz! Välskriven, händelserik & fängslande!

Emily är PR-strategen på förlaget Schantz som förutom att sköta sitt jobb ska bolla livet som nyskild mamma & singellivet.

Karaktärerna är genuina och befinner sig i slutet på 20- och början på 30års åldern.

Förlagsvärlden byggs upp med alla kontroverser med förlaget i förgrunden. Grundarna till förlaget har gått ur tiden och nu ska syskonparet Bea & Jack ta över rodret.

Jag kan kan varmt rekommendera denna till alla som gillar rappt skrivna romaner med både kärlek, förvecklingar & nyfikna på bokförlagsvärlden.

Jag ser sååå fram emot uppföljaren som jag hoppas kommer snart 
 
 Mellan raderna (inbunden)
 
”Vår vid Sommen” av Camilla Dahlson utgiven av Lind & co (2021)

Den fjärde, fristående, delen som utspelar sig vid sjön Sommen.

Här får vi stifta bekantskap med Majlis, nybliven änka som närmar sig pensionsåldern. Vi möter också Disa, Lisen, Lars & Vanja från tidigare böcker. Det känns som att träffa gamla vänner igen. Den hyser en sådan värme genom hela storyn och jag har svårt att lägga ifrån mig boken.

De första kapitlen börjar i moll, men övergår sedan i dur med några enstaka nedslag i moll.

Jag känner livsglädjen sippra genom sidorna, beslutsamhet & kärlek. Det enda jag skulle önska är att den varit lite längre. Jag hade velat hålla mig kvar vid Sommen ett tag till. Saknar människorna där redan...
Vår vid Sommen (inbunden)
 
 
"I hjärtat av Ådala" av Åsa Liabäck utgiven av Printz publishing (2021) 

Ett koloniområde. Människor i olika åldrar, på olika ställen i livet. Deras liv flätas samman från våren då stuggrannarna vaknar till liv igen.

Den här berättelsen är gemytlig & mysig. De varma karaktärsbeskrivningar ger en känsla genuinitet och språket är vackert målande.

Vem hade kunnat tro att ett koloniområde kunde vara så underhållande 😅

Läsaren möter livsöden i flera ålder, vänskap över gränserna, gapskratt, lite gråt och känsla av att bara vilja ha mer! Vår- och sommarkänsla med jord under naglarna!

Den är som en feelgood ska vara -allt ska falla på plats och efterlämna en med en härlig, värmande känsla.
 
I hjärtat av Ådala (inbunden)
 
 
Utloggad av Lilly Emme utgiven av Historiska media
Nu har jag lyssnat färdigt på denna härliga story! Skrivsystrarna i London där tre av fyra blivit etablerade författare. Bokbranschens stereotyper och standardrefuseringar blandas med skrivlusten i en utsökt blandning!

Drivet i storyn är bra och uppläsarens röst gifter sig så bra med innehållet! Det är första gången jag lyssnar på en bok uppläst av just Frida Hallgren men jag vill lyssna på fler som hon läst in! Hon ger verkligen rättvisa åt texten! Genom olika tonlägen och nyanser ger hon liv åt karaktärerna och lyckas få den rätta känslan!

Inte heller ett uns av transportsträckor här! Jag vill bara ha mer!

Det är en Feelgood med några känslosamma dyk i Londonvimlet och på engelska landsbygden.

Ser fram emot fortsättningen av 𝐒𝐤𝐫𝐢𝐯𝐬𝐲𝐬𝐭𝐫𝐚𝐫
Utloggad (inbunden)
 
"Klubben för lyckliga slut" av Caroline Säfstrand utgiven av Bokförlaget Forum (2021)
Caroline har verkligen förmågan att väva samman alla sinnen i sina böcker! Den här påverkar, berör & drar med mig på en inre resa som jag inte vill ska ta slut!

Den är trovärdig på alla plan, både vad gäller karaktärer o handling.

Som alltid när jag löser ngn av hennes böcker så påbörjar jag min egna inte resa...jag får idéer och funderingar som växer ikapp med handlingen i boken! Älskar den känsla med böcker som påverkar på flera plan och inte bara underhåller för stunden.

Säfstrand är helt fenomenal! Hon har konsten att skriva berörande & medryckande, hon kan konsten att trollbinda läsaren med vackra miljöbeskrivningar och känsloyttringar, hon kan konsten att skapa målande berättelser som stannar kvar!

Ända sedan jag läste hennes första bok var jag fast! Jag har velat resa till de platser hon beskriver i varenda bok. Kanske för att uppleva känslorna igen, kanske för att hennes miljöbeskrivningar trollbundit mig så pass att jag vill se dem med egna ögon?

Sverige, världen, jag har sagt det många gånger förr -Caroline är en stor författare! Jag har jämfört henne med Jojo Moyes, men nu kan vi jämföra andra med Säfstrand istället!

Till er som inte läst något av henne än -LÄS! Lyssna & låt er tas med på resor som berör!
 
Klubben för lyckliga slut (inbunden)
 
 
Puss å kram