iframe { height: 1px; width: 1px; }

Underbar feelgood <3

Fyra härliga feelgoods av Camilla Dahlson
 
 
Vår vid Sommen
Camilla Dahlson
 
Jag känner livsglädjen sippra genom sidorna, beslutsamhet & kärlek.
 
Den fjärde, fristående, delen som utspelar sig vid sjön Sommen.

Här får vi stifta bekantskap med Majlis, nybliven änka som närmar sig pensionsåldern. Vi möter också Disa, Lisen, Lars & Vanja från tidigare böcker. Det känns som att träffa gamla vänner igen. Den hyser en sådan värme genom hela storyn och jag har svårt att lägga ifrån mig boken.

De första kapitlen börjar i moll, men övergår sedan i dur med några enstaka nedslag i moll.

Jag känner livsglädjen sippra genom sidorna, beslutsamhet & kärlek. Det enda jag skulle önska är att den varit lite längre. Jag hade velat hålla mig kvar vid Sommen ett tag till. Saknar människorna där redan...
(null)


 
Höst vid Sommen
 Camilla Dahlson
 
 
"Miljöbeskrivningarna & de genuina karaktärerna fångar mig och jag måste bara veta vad som ska hända.."

Detta är den tredje fristående delen i serien om Sommen. Liksom de andra två gillar jag denna skarpt! 

Efter en lite lagom långsam start som får ner mig i tempo och vaggas in i huvudpersonen Vanjas inre. Vanja är en medelålders kvinna med två utflugna barn och en man som vi skulle önska mer av. Läsaren får följa Vanjas   oro inför framtiden då hon plötsligt står inför ett val. Vad ska hon göra när tidningen hon arbetar för inte längre vill ha henne kvar! 

Men så får hon ett infall, packar en väska och letar sig till Disas B&B (från bok 1) intill sjön Sommen.

Miljöbeskrivningarna & de genuina karaktärerna fångar mig och jag måste bara veta vad som ska hända -det är svårt att låta bli att bara läsa lite till & lite till. Uppskattar då de lagom korta kapitlen lite extra & språket som flyter på så bra!

 
 
Sommar vid Sommen
Camilla Dahlson
 

Varm och innerlig, efterlämnar mig med en varm känsla av välbefinnande!

 

Disa arbetar som ekonom mitt i storstan när plötsligt insikten av utanförskap och lappsjuka slår henne med full kraft. Hon vill bort. Någonstans där hon inte känner sig ensam…

En annons i tidningen får henne att dra till Sommen, där finns en gård...men kruxet är att den kostar fem miljoner!

Jag lyssnade på denna bok och fastnade direkt, för  mjukheten och tillförsikten. För det lättillgängliga språket, för karaktärerna för den känsla den gav mig. Den här historien är underhållande och lättsam och jag ville bara krypa tillbaka in i denna värld  mellan lyssningarna. Ja ville veta hur det skulle gå för Disa och de andra. Vad skulle hon ta sig an härnäst.

Storyn handlar mycket om att våga släppa taget och "go with the flow" vilket jag tycker författaren verkligen lyckats med! 

 Sommar vid Sommen
 
 
Vinter vid Sommen
 
 
..."en varm feelgood om att se lättheten i tillvaron-allt ordnar sig. Läsaren leds in i stugvärmen bort från vinterkylan utanför"
 
Lisen en ensamstående 38åring med två barn i Göteborg. Hon kämpar för att få tillvaron att gå runt. I kassan på snabbköpet jobbar hon så mycket hon kan utan att ta för mycket av tiden från barnen.  
  
Plötsligt en dag dimper ett brev från Fonus ner. En nytt liv öppar sig och Lisen och barnen lämnar Göteborg för att ta över spahotellet vid Sommen -men är det ett klokt val? Ska hon verkligen ro det i land? Ett mysterium letar sig också in bland sidorna som ger historien ett litet sting av spänning. 
 
Detta är en varm feelgoodhistoria om att se lättheten i tillvaron -allt ordnar sig. Läsaren leds in i stugvärmen bort från vinterkylan utanför.
 
Vinter vid Sommen – Lind & Co