iframe { height: 1px; width: 1px; }

Lördagstipset -spänning/thriller/deckare

Känner att det var läge för ett inlägg nu...kanske är det vårkänslor som börjar spira och allt plötsligt känns mycket ljusare i denna tid präglad av pandemi...
 
Vill passa på att tipsa om lite kommande böcker inom genre deckare/thrillers/spänning! Våren innebär ju alltid att det släpps åtskilligt många nya böcker! Jag vill passa på att tipsa om 
 
Johan Brännström som debuterade 2020 med boken Feber som verkligen tog mig med storm! I vår kommer uppföljaren "Röd signal"
 
Scrolla ner om du vill se min recension av den första boken -Feber
 
Anton Berg som skrivit "De aderton" och i vår kommer fortsättningen i "Trohetseden". I sann Dan Brown-anda med lager av konspirationsteorier!
 
 Scrolla ner för att se min recension av - De aderton
 
Sofie Sarenbrant som skrivit serien om polisen Emma Sköld, kommer nu med "Skyddsängeln" den 9:e boken i serien.
 
 Är du nyfiken min recension av boken innan -Mytomanen, scrolla ner...
 
Tidigare läst -recensioner
 
 
Årets spänningsroman enligt millimys_books
 
Feber
 
Alltså den här debutanten har skrivit årets DECKARE/SPÄNNING/THRILLER/SPÄNNINGSROMAN helt galet vilken spännande bok! Men det är inget för känsliga läsare. Jag är inte lättskrämd när det kommer till böcker men den här gav mig faktiskt rysningar mellan pulsökningarna pga adrenalinpåslagen!

Skrämmande bra spänning! Författaren lyckas få mig nyfiken på Darknet men samtidigt vettskrämd för allt som finns där ute. Det riktigt kryper under skinnet på mig av obehag och spänning. Vilken nagelbitare till bladvändare!

För dig som vill veta lite om handlingen möter vi Mikaela som är ensamstående med sin 12åriga dotter Vanja. Mikaela jobbar som reporter på Nyhetsbyrån och tvingas lämna febersjuka Vanja ensam hemma en dag. Det skulle hon inte gjort för plötsligt är hon försvunnen.

En jakt på Vanja startar, men de har klockan emot sig.

Lagom korta kapitel (i like) och högt tempo med sådan spänning! Wow!
 
Betyg 5 av 5
 
 
De aderton
 

Nervkittlande spänning som är så välskriven och grymt underbyggd med fakta eller om det nu är fiktion -men det känns så äkta så det är svårt att låta bli att fundera på vad som kan vara sant och vad som inte är det!

Första boken i en triologi, andra delen kommer 2021.

Att ge en bok rättvisa med några väl valda ord är omöjligt. Men så mycket kan jag med tydlighet säga att denna bok var grymt läsvärd! Som den Dan Brown-älskare jag är sögs jag direkt in i historien genom lager av konspirationsteorier & spänning. 

Det ryste i kroppen av spänning när jag funderade på vad som måhända var sant och vad som är påhittat… behagliga men kusliga rysningar som gjort att mina egna konspirationsteorier blossat upp 😂

Nervkittlande spänning som är så välskriven och grymt underbyggd med fakta eller om det nu är fiktion -men det känns så äkta så det är svårt att låta bli att fundera på vad som kan vara sant och vad som inte är det!

För att säga något om handlingen så utspelar sig historien till stor del i Stockholm där radiojournalisten Axel Sköld ramlar över bevis om ett hemligt sällskap med rötter i 1700-talet som har tentakler i samhällets alla skikt och styr maktstrukturererna efter sin agenda.

 
 
Sofie Sarenbrant

Här har ni en spännande mordgåta i modern tid med kopplingar till samhällsaktuella skildringar.

Recension av den åttonde boken MYTOMANEN...

Åttonde boken i serien om kriminalinspektör Emma Sköld. Alltså jag är tagen. Hur lyckas Sofie skapa en ännu mer spännande & svårslagen bladvändare än de första sju?! Ni kan ana att jag älskade den!

Handlingen kretsar kring Bromma, ett gäng fotbollskillar och deras familjer. En dag hittas en död pojke i närheten av en motionsslinga. Utredningen påbörjas med Emma i spetsen för att få en klar bild av vad som egentligen skedde de där natten mellan 3 och 4:e juni.

Jag älskar de där subtila underliggande budskapen med ledtrådar som till sist löses upp o knyts samman i slutet. När den ofattbara sanningen uppdagas och lämnar läsaren med en lagom cliffhanger till nästa bok.

En bra bok suger tag i mig som läsare. Redan från första sidan. Älskar den känslan - att vara fast från första raderna! Här har ni en spännande mordgåta i modern tid med kopplingar till samhällsaktuella skildringar.

Vill du läsa den FÖRSTA boken i serien? Då ska du läsa VILA I FRID!

Puss å kram