iframe { height: 1px; width: 1px; }

Skolavslutning & operation...

I fredags var det äntligen dags för årets Skolavslutning! Melvin har haft nedräkning mer än en månad... ;)
 
 
Men för att grusa maskineriet lite så blev Ellie opererad i torsdags. 7:15 skulle hon och Tommy infinna sig på dagkirurgen i Lund. Ellie har längtat efter detta i snart ett år! Hon hade en tand som var så angripen av karies att den skulle ut, sen har hennes ena framtand inte lossnat så den permanenta har inte kunnat ta sig ut/ner. Det visade sig var ett ärftligt "problem". Sen hade hon även en "överflödig" tand som skulle tas ut. Anledningen till att hon fått så angripna tänder av karies beror förmodligen på att hon är för tidigt född -anlagen för emaljen utvecklas senare under graviditeten eller hur det nu var...
Kvällen innan, men framtanden kvar...
 
Innan nålen skulle sättas i handen...
 Det krävdes två försök innan det lyckades....
 
Det var en lång väntan, både för mig som jobbade hemma och för Tommy som väntade på att de skulle ringa och säga att hon var på uppvaket. Men efter 2,5h var operationen klar och Ellie var tre tänder fattigare samt med en kedja från framtanden till den permanenta framtanden som ska dras ner genom tandreglering.
 
 Efter operation, Ellie slumrar av och till....
 
 
 
 
 
 
 
En väldigt låg Ellie <3
 
Vid 16 var de hemma igen med en mycket låg Ellie. Hon var extremt påverkad och ville bara att allt skulle bli "normalt" igen. Det värsta var när hon sa att det "känns som att jag inte vill leva" eftersom det var så jobbigt. De hade förutom att dragit ut en tand behövt skära fram den framtand som inte kommit ner självmant samt den "extra tanden". Så med munnen full av stygn som stack och smärtan på det... Stackars lilla tös!
 
Men skolavslutningen gick bra ändå! Hon kunde inte äta mer än flytande, men glad över att hon var där.
 
 
 
 
Sen avslutades dagen med bad & besök på puben för oss och tre andra familjer! Ellie fick då käka potatismos vilket gick bra!
 
 
Men något som tvärtom skänkte extremt mycket glädje och stolthet var att Melvin vann sin klass "Fair play" -pris! Hans klasskompisar hade röstat fram honom <3 han vann då en stor säck med basketboll, rugbyboll och flera sällskapsspel! Alltså älskade unge så stolta vi är!!
 
 
Efter puben gick alla familjerna hem till oss. Barnen badade nästan till midnatt :)
Ha ha, det var stundtals lika vilt som det ser ut ;)
 
Puss å kram