iframe { height: 1px; width: 1px; }

Deckartips!

Den andra systern

Mohlin & Nyström (2021)

Jag gillar känslan av att jag inte har alla svar och på förväg känner till alla vändningar

 

Detta är den fristående fortsättningen på "Det sista livet" som denna författarduo debuterade med förra året. De vann då priset Årets deckardebut i Crimetime Awards!

 

Den förra boken beskrev jag som "psykologisk spänning när nätet av lögner nystas upp lite i taget." Det stämmer väl överens med denna bok också. Sannerligen en riktig bladvändare som bjuder på den mer oväntade situationen efter den andra. Mot slutet kändes det nästan omöjligt att karaktärerna skulle lyckas lösa alla härvor de hamnat i. Men jag kan inte rå för att känna en viss bitter eftersmak när jag slår igen sista sidan. Den bottnar sig i vissa val som karaktärerna väljer att göra, någon slags antihjälteism. Samtidigt som jag vill känna för karaktärerna gör deras val det svårt. 

 

Den är liksom den förra boken väldigt välskriven och det är lika lätt att sugas med i handlingen. Jag gillar känslan av att jag inte har alla svar och på förväg känner till alla vändningar, men jag gillar inte känslan av hopplöshet. 

 

Men något som jag verkligen gillar är de små komiska inslagen som kommer på ett par ställen i boken och får mig att gapskratta (eller kanske det är min låga humor som gör sig påmind). Hursomhelst Mohlin & Nyström har nu permanentat sin plats som stjärnor på deckarhimlen! Kan varmt rekommendera dessa böcker till alla som gillar att läsa deckare & thrillers!

 

(null)

 

Den är välskriven och det är lätt att sugas med i handlingen som jag inte alls skulle bli förvånad över om den blir film eller en Netflixserie!

För några dagar sedan fick jag denna oemotståndliga bok i brevlådan från Norstedts! Men alltså vilken bok! Jag visste inget om den från början annat än att det var en debutdeckare. Men vilken debut! En psykologisk crimethriller. En spännande bladvändare! Den är välskriven och det är lätt att sugas med i handlingen som jag inte alls skulle bli förvånad över om den blir film eller en Netflixserie! Du hittar boken här!

Handlingen utspelar sig inledningsvis växelvis mellan 2009 och 2019. 2009 försvinner en ung tjej spårlöst efter en fest i Karlstad. Kvar finns bara hennes blodspår och sädesvätska efter en man. 10 år senare vittnar FBIagenten John Adderly mot Nigerianska maffian i USA och blir satt i vittnesskydd och styr kosan på Sverige & Karlstad. Mer än så tänker jag inte berätta om innehållet.

Boken präglas av amerikansk macho blandat med tillförsikt och bra utredningsarbete. Författarna lyckas verkligen lämna mig som läsare förbryllad över omständigheterna kring försvinnandet, men sakta vävs händelserna samman för att slutligen avslöja sanningen.. 

Jag skulle inte säga att det är någon “pangpang-action” utan snarare psykologisk spänning  när nätet av lögner nystas upp lite i taget.

Men slutet alltså! Ge mig nästa bok NU!