Oktober i böckernas värld

Oktober månad är till ända och jag har lyckats plöja en hel del böcker...både "vanliga" och ljudböcker. Nu tänkte jag bjuda på en sammanställning med mina recensioner här... Väääldigt många fempoängare den här månaden!
 
 
 
Tio grisar nere (kartonnage)
 
 
10 grisar nere
Denice Rudberg
 
Detta är den tionde, fristående, delen i serien om Marianne Jidhoff och de andra. Jag har älskat dessa böcker från start! Deckare med lagom mycket blod men desto mer spänning!

I denna bok känns det som att säcken knyts samman & mycket faller på plats. Men vill ogärna avslöja något...

Jag säger bara LÄS! 10 underbara böcker har ni framför er om ni inte läst något än!

För er som är nyfikna på handlingen så har det genom böckerna bildats en utredningsgrupp -också kallad Syjuntan, som utreder brott. Parallellt med utredningar får vi följa kärleksaffärer, hemligheter & missförstånd. Allt förpackat i denna "elegant Crime"-serie som gett mersmak genom åren!

Betyg 5 av 5
 
 
 
Löften, kyssar och varm choklad - Sofia Fritzson - E-bok - Ljudbok -  BookBeat
 
Löften, kyssar o varm choklad
Sofia Frizson
Jag tjuvstartade min julläsning lite redan igår med att lyssna på denna pärla...

Jag älskar det lättsamma som omges av kärleksfull doft av varm choklad och snötäckta vidder! Jag älskar känslan av att slukas upp av de inre bilder jag får av en riktigt mysig & romantisk feelgood!

Jag skulle beskriva denna bok som kärleksfull med överraskande ooops som lockar till många skratt. En feelgood slutar bra -jag behövde en sån bok nu & det gick jag.

Det var en perfekt tjuvstart på julläsningen -för det är ju faktiskt 𝚖𝚒𝚗𝚍𝚛𝚎 än två månader till julafton nu ☃️

Betyg5 av 5
 
 
 
 
 
Äldre och klokare (åtminstone äldre...) - Caroline de Maigret, Sophie Mas -  inbunden (9789188917430) | Adlibris Bokhandel
Äldre o klokare
Jag har inte läst den första boken 𝙷𝚞𝚛 𝚍𝚞 𝚋𝚕𝚒𝚛 𝙿𝚊𝚛𝚒𝚜𝚒𝚜𝚔 𝚟𝚊𝚛 𝚍𝚞 ä𝚗 ä𝚛, men jag kan tänka mig att den är lika lättsam & befriande som denna!

Här blandas skämtsamma (sanna) statements & allvar med med hög igenkänningsfaktor. Livets faser, rynkor och hängande rumpor!

Stil- och makeup-tips men allt i en skön "du äger"-anda!

Jag läser den med ett leende, tar till mig av en del tips & glider förbi andra.

Boken har en "fransk" touch som tilltalar mig! Både gällande bilder och hur den är upplagd - på ett bra sätt!

Betyg 4 av 5

 
 
 
Älskade dyslexi - allt du behöver veta och lite till - Ljudbok - Prins Carl  Philips och Prinsessan Sofias Stiftelse - Storytel
Älskade Dyslexi
 
Åhhh vad jag älskade denna bok! Årets viktigaste bok!

Dyslexi är en superkraft! Olikheterna är mänsklighetens största tillgång! Denna bok gav mig helt nya tankar kring dyslexi! Istället för att bara se svårigheterna har den gett mig insikter om de positiva aspekterna! Svårigheterna går att övervinna! Vi kompletterar varandra tack vare våra olikheter! Dyslektiker har så otroligt starka förmågor som inte får glömmas bort & då inte vilka som helst utan 𝚜𝚙𝚎𝚌𝚒𝚏𝚒𝚔𝚊 förmågor för människor med dyslexi!

Tack för den här underbara lyssningen! Ett MÅSTE för alla som jobbar med barn & ungdomar, dig med dyslexi eller du som känner någon med dyslexi eller bara vill veta mer ❤️
Betyg 5 av 5
 
 
 
Med hjärtat som insats
 
 
Med hjärtat som insats
Simona Ahrnstedt
 
Nu har jag slagit igen den sista sidan. Vilken njutning, börjar & avslutar boken med ett leende! ❤️

Simonas sätt att lyfta sina karaktärer ...som gör att de blir älskvärda trots sina brister -för att inte tala om trovärdiga.

Spänningen stiger...kärleken & lustar pulserar. Det pirrar i kroppen när spänningen & kärlekens lustar byggs upp mellan karaktärerna. Genom blickar och lätta beröringar… det är nästintill magiskt!

Jag gillar också att vi får kopplingarna till De la Grip & Tom Lexington från tidigare böcker 💕

.
Vill du ha en bladvändare med spänning, romantik, sex & gripande karaktärer? Då är detta en bok för dig!

Dessie är militär & livvakt! Hon är cool, orädd men samtidigt rädd för att bli sårad. Sam är en stark streber som fått slå sig fram i livet och mött fördomar på fördomar men har lyckats från noll till att bygga upp ett hotellimperium. Sam & Dessie har en fling sedan gymnasietiden som slutade med en katastrof. Plötsligt möts de igen…

Betyg 5av5
 
 

I bunkerläkarens våld : den sanna historien bakom rubrikerna - Isabel  Eriksson - Pocket | Bokus
 
 
I bunkerläkarens våld
Isabell Eriksson
 

Isabel blir kidnappad av en hon tror är en "helt vanlig" kund. Hon blir stigas i sitt eget hem, bortförd från sitt hem i Stockholm till en bunker i Skåne. Där hålls hon gången.

Parallellt med denna skrämmande historia får vi följa hennes liv genom ungdomen och upp i vuxen ålder. Hur hennes vägar bär till att bli eskort.

Boken är så otroligt välskriven & läsvärd -trots det hemska ämnet. Kanske beror det också på att jag "vet" att den inte slutar i fullkomlig misär...

Jag lyssnade på den & kan varmt rekommendera den till alla er som tycker om verkliga händelser som gestaltas i bokform.

Jag vill inte ge självbiografier betyg -utan vill bara säga att jag tyckte väldigt mycket om den & blev berörd på flera plan! Riktigt välskriven!
 
 
 
Mitt hemliga liv (ljudbok)
 
Mitt hemliga liv
Jenny Fagerlund
 
En bra bok griper tag och vägrar släppa taget förrän sista meningen. Den ruskar runt, berör, skapar känslostormar och lusten att läsa mer! Det här är en sådan bok! Tårarna har runnit och avlösts av skratt och varma känslor och jag har blivit påverkad! Allt inbakat i en härlig blandning och bra story!

Den är innerlig, varm och mysig och får mig på fall! Det är en unik story som verkligen lyckas fånga mig direkt!

Jag har en förkärlek till böcker med extra lager som skapar djup i innehållet, så också denna. Jag skulle säga att det är en fulländad feelgood som har allt! Kärlek, olycka, hitta sig själva och framförallt djupet som berör!

För dig som är nyfiken på handlingen får vi här möta Moa i 30års åldern som ärver sin farmors lägenhet på Södermalm. Vid sin sida har hon pojkvännen Ruben som tillbringar stor del av sin tid i Milano för att arbeta. Plötsligt dyker det upp brev med ledtrådar som visar en helt annan bild av farmoderns tidigare liv.

Jag har lyssnat på den här boken 🎧

Betyg 5av5 💛
 
 
 
 600 mil till dig - Lovisa Wistrand - danskt band (9789188867346) | Adlibris  Bokhandel
 
600 mil till dig
Lovisa Wistrand

Den här boken har jag varit så nyfiken på då den ett tag fyllde mitt flöde på Instagram.

Jag brukar inte vilja veta så mycket om handlingen innan jag börjar läsa för att inte spoila eller få förutfattade meningar...så när jag började lyssna så visste jag ingenting. Väldigt befriande känsla!

Faktum är att jag fastnade efter de första raderna! Karaktärerna & språket skapande en nyfikenhet för vad som komma skulle. Jag blev ju verkligen inte besviken på fortsättningen heller -tvärtom!

För er nyfikna så handlar det om kärlek, livet och att våga ta klivet. Att våga lita på sig själv och sina val. När Alice av en slump stöter på en person på nätet som hon börjar chatta med...hon är gift och han är gift & det är 600mil mellan dem...

Jag skulle säga att det är en romantisk feelgood med ett par romantiskt heta scener (men bara två 😅).

Jag har växlat mellan att lyssna & läsa och den var så bra i båda lägena!
Betyg 5 av 5