Camilla Davidssons

 
Här kommer tre boktips, en triologi med fristående delar av Camilla Davidsson.
Ni får den senaste först...
 
Under samma himmel (tredje boken)
I fikonträdets skugga (andra boken)
Liten två med potential (första boken)
 
 
Under samma himmel 

 

 

Efter en liten seg start (7-8 första kapitlen innehöll väldigt mycket repetition) tronade magin upp sig och fortsatte i samma anda till slutet. Men utan att säga för mycket så får Susanne & Leo utstå många problem på vägen.

 

Jag lyssnade på denna romantiska feelgood och bara älskar uppläsaren Gunilla Leining! Hon ger sådan rättvisa åt böckerna och lyckas vidhålla själen i dem.

 

Å Camillas sätt att gestalta sina karaktärer 😍 de är så äta. Så trovärdiga! 

 

Under samma himmel

 

 

I fikonträdets skugga

Sedan författaren berättade, på feelgoodfestivalen (aug 2019), om känslan att komma från skärgården till storstaden & hur instängd en kan känna sig i stan -har jag burit med mig nyfikenheten att vilja läsa denna fristående uppföljare till ”En liten två med potential” som till stor del utspelar sig på Gotland.


Till skillnad från den förra boken då vi fick följa Susannes dotter får ni möta Susanne 55år som plötsligt står ofrivilligt ”ensam”. Hennes man som plötsligt lämnar över skilsmässopapper för att han gjort en yngre kvinna på smällen. Hur Susanne tvingas stå själv med husförsäljning och ta hand om allt bohag.

 

I fikonträdets skugga

 

En två med potential

En varm, sorgsen feelgood som berör utbrändhet och väver  in det så snyggt med förälskelser. Det är minst sagt ett folhälsoproblem med utbrändhet, tror många inte ens är medvetna om hur nära de är eller ens när de gått över gränsen.

En historia som skildrar kärlek & allvar i en fin blandning. Om att bränna ljuset från båda ändarna och att inte lyssna på sin kropp utan mata på…utifrån en illusion om andras förväntningar skapa sin egen olycka.

Skit i vad andra trycker -vad är det värsta som kan hända? När jag läser en bok som jag tycker om blir jag alltid nyfiken på författaren. Vem är personen bakom historien? Har hen skrivit fler böcker? Då måste jag bara läsa dem också! Så är verkligen fallet med denna boken! Jag gillade den skarpt och ser så fram emot att läsa uppföljaren ”Under fikonträdets skugga” ser lika mycket fram emot att träffa och lyssna på författaren på Feelgoodfestivalen i Mariefred om snart två veckor <3

Vi får följa hennes inre resa att bli fri och stå på egna ben. Utan en bemästrande make vid sin sida växer hon sakta starkare. Som en sann feelgood så innehåller den också kärlek, svackor & en och annan tår. Om att inte våga ta steget. Eller faktiskt göra det. Att falla utan skyddsnät.

Liten tvåa med potential - Camilla Davidsson - pocket (9789177710424) |  Adlibris Bokhandel