Feelgood-tips!

Jag har fått önskemål om att samla lite feelgoodtips här -kanske mer lättillgängligt än Instagram :) Annars hittar ni mig där under millimys_books... Men här kommer iaf de feelgoodböcker som jag vill slå ett extra slag för sedan i januari...Kommer att fylla på med fler inlägg efter hand under våren och sommaren allt eftersom jag läst ut fler... Annars hittar du mina boktips under kategorin "Recensioner" eller såklart på INSTAGRAM <3
 
Solsken & parmesan
Christoffer Holst (2020)
 
Alltså wow! . . Nu är den utläst och lämnar mig med ett leende på läpparna och sugen på italiensk mat. Författaren lyckas invagga mig i känslan av att allt löser sig. Trots att det finns några kryddmått, nja kanske någon matsked, tårar med i storyn. En guldkantad feelgood som gör att jag känner mig inbäddad i bomull och bara vill le.
 
I denna story får vi följa Hilda en 33åring som arbetar som förskolekock. Rasmus, en 41årig avdankad dansbandssångare, som kraschar på syrrans soffa. Vi möter också några till som vi får följa lite ytligare -men som alla har en viktig bit i pusslet. 
 
Alla har de köpt en matlagningsresa till Toscana med ”Solsken & Parmesan”, men det blir ju inte riktigt som de tänkt sig...mer tänker jag inte avslöja! Utan vill du ha en förträfflig läsupplevelse så ska du genast skaffa dig ett ex av denna! Den finns även som ljudbok!
 
Han har gjort det igen, författaren, -överträffat sig själv med ännu en bladvändare -jag vill bara ha mer! 
 
 
 
 
Låt spelet börja
Christina Schiller (2020)
 
Här har ni en nysläppt bok, av en för mig ny författare. Jag har inte läst något av henne tidigare -men det måste jag göra nu! ”Låt spelet börja” är en romantisk feelgood med spänning!
 
Vi får följa Angelique, datorspelsutvecklare, & Leo som funderar på att investera i hennes bolag. Tycke uppstår, men det finns miljoner skäl för att de ska låta bli.
 
Och vad är det som gömmer sig i det förflutna?
 
”Hackervärlden” har alltid fascinerat mig, den omslingras av en aura av mystik som tilltalar -att sedan väva in romance i den ekvationen då får vi något helt oemotståndligt!
 
Den här boken bjuder på spänning & romance i en härlig kombination! Stämningen byggs upp på ett skickligt vis som får mig att bara vilja ha mer!
 
Det är lagom mycket av allt och jag svepte den insett nafs! Nu vill jag ha en uppföljare för jag vill fortsätta grotta ner mig i denna story nu (och jag har minsann hört från säkra källor att det nog förmodligen blir en uppföljare)
 
 
 
 
Lyckan kommer lyckan går
Eleonor Sager (2020)
 
Det här är den andra delen i serien om Systrarna Lind. Jag hoppas innerligt att det kommer en tredje bok efter den här -men det vore inte så konstigt med tanke på hur denna slutade.
 
Redan inledningsvis omslöts jag av en varm och innerlig känsla, jag blev inbäddad i ett rosa ludd. Men likt en bra bok så dyker de nedåtgående spiralerna upp och dukar för problem för huvudkaraktärerna. Vi får följa de två systrarna Madelen och Emilia i sina liv i storstaden. Madelen är gift, gravid & livet rullar tillsynes på som det ska. Hennes storasyster Emilia är kock och dessertchef på en av Stockholms innekrogar och singel på ständig jakt efter familjelyckan.
 
Det är lätt att tycka om systrarna Lind. De är två helt olika personligheter som en som läsare ömsom hejjar på och skrattar med och ömsom skulle vilja ge en spark i rätt riktning. Det är nästan som två böcker i en då läsaren får följa de två systrarna parallellt för att de med jämna mellanrum korsar sina vägar..
 
 
 
Inte för nära
Colleen Oakley (2018)
 
 Jag har svårt att tro att jag hade läst förbi de första kapitlen om det inte varit för all lovord & hurrarop som denna bok fått! När jag visade min tbr-hög (ToBeRead) och frågade mina följare vilken jag skulle läsa härnäst, då var det denna. Och det är jag sååå glad för 🙏🤩
 
Det är en innerlig historia om Jubilee som isolerar sig efter att hennes mamma lämnar henne. Jubilee har en alldeles ovanlig form av allergi. Hennes hud reagerar på andra människors hudceller. Så pass att hon kan dö av en kyss...Hon är allergisk mot andra människor!
 
Efter 9år bryts isoleringen och hon får möta världen igen - på gott och ont. Hennes väg korsas av Eric och hans adoptivson Aja. En värme byggs upp men samtidigt följs glädjens stig av sorg och otillgänglighet.
 
Jag är så glad att jag läste denna, något annorlunda, men fantastiska berättelse som också hade ett väldigt tillgängligt språk. När jag väl var inne i den var det omöjligt att sluta! 
 
 
 
I fikonträdets skugga
Camilla Davidsson (2019)
 
Sedan författaren Camilla Davidsson berättade, på feelgoodfestivalen 2019, om känslan att komma från skärgården till storstaden & hur instängd en kan känna sig i stan - har jag burit med mig nyfikenheten att vilja läsa denna fristående uppföljare till "Liten tvåa med potential" som till stor del utspelar sig på Gotland.
 
Till skillnad från den förra boken då vi fick följa Susannes dotter får vi nu möta Susanne 55år som plötsligt står ofrivilligt ensam. Hennes man som plötsligt lämnar över skilsmässopapper för att han har gjort en yngre kvinna på smällen. Hur Susanne tvingas stå själv med husförsäljning och ta hand om allt bohag.
 
Vi får följa hennes inre resa att bli fri och stå på egna barn. Utan en bemästrande make vid sin sida växer hon sig sakta starkare. Som en sann Feelgood så innehåller den också kärlek, svackor o en och annan tår. Om att inte våga ta steget. Eller faktiskt göra det. Att falla utan skyddsnät. .
 
Jag tyckte mycket om den & ser fram emot Camillas kommande böcker ❤️ 
 
 
 
Välkommen till Flanagans
Åsa Hellberg (2019)
 
 Läsaren kastas in i förra sekelskiftets mitt där råa och kvinno- och främlingsfientliga atmosfär är vardagsmat. Mitt i det premoderna samhället, efterkrigstiden då kvinnan förväntas behaga mannen i alla lägen.
 
Plötsligt får Linda, 21årigen från Fjällbacka, axla ett lyxhotell efter sin far i centrala London. Men att som kvinna i ett mansstyrt samhälle är allt annat än en dans på rosor. Med bittra fiender inom familjeleden tvingas Linda ibland ta till okonventionella lösningar.
 
Jag tycker "Välkommen till Flanagans" är en feelgood med en dignitet som rör upp många känslor hos mig som läsare. Jag blev förbannad, förbluffad, tagen och gråtmild om vartannat.
 
Jag kan riktigt se 60-talsinredningen framför mig, männsikorna och dofterna målas upp inför mitt inre som om jag vore där på riktigt.
 
Jag känner med karaktärerna och känner igen mig. Jag vill bara vara där och ge en del av dem en knuff i rätt riktning, men så är det någon annan hjälpande hand där och ställer saker till rätta i stället.
 
Den här boken fick mig på fall redan från första sidorna. Nu kan jag knappt bärga mig till uppföljaren kommer i 1juli 2020. 
 
 
 
Som en öppen bok
Sara Molin (2020)
 
Vilken debut! En rapp o underbart underhållande Feelgoodpärla som hade mig på kroken redan från första sidan!
 
Den påminner lite om Kinsellas sätt att skriva, vilket får mig ännu mer på fall!
 
Vi får följa Clara, en bokälskande 30årig högstadielärare som lätt godtrogen och präktig tar sig igenom den ena vägbulan efter den andra. Alla de nödvändiga ingridienserna finns med: kärlek, hjärtesorg, livsval och livsval!
 
Men likt en Feelgood så slutar allting bra - precis som det ska va! Den bjöd på en del skratt och jag ser fram emot att läsa mer av henne! 
 
 
 
Sikta högt
Helene Holmström (2020)
 
-Fristående andra delen-
Nu är jag övertygad! Sverige har fått en till kunglighet på tronen av Romance! Efter att ha läst ut den andra boken på ett par dagar är det nu klart! Queen of Romance är Simona Ahrnstedt med Heléne Holmström är minsann inte långt ifrån om än jämlik!
 
Alltså jag ääälskar att läsa Romance, bra & spännande Romance med lyckliga slut! Där det flera gånger känns - men hur sjuttsingen ska detta gå? Men då på något mirakulöst sätt så faller bitarna på plats och det slutar lyckligt! Riktigt feelgoodig Romance! 
 
I denna goding får vi möta Viktoria, 40+, som efter att ha blivit bedragen av sin man (åtskilliga gånger) går från hemma fru till advokat igen. Beskrivningen av denna värld känns i sig spännande och intrigerande i sig, med någon slags magi skimrande runt.
 
Precis som i hennes förra bok känns handlingen modern och samhällsaktuell. Jag bara älskar känslan av att inte kunna lägga ifrån mig boken, att sväva in i denna värld av jurister och höginkomsttagare och bara njuta! 
 
 
 
Falla fritt
Helene Holmström (2019)
 
-Fristående andra delen-
 Här har ni en ny stjärna inom romance! Wow! Detta var en riktig fullpoängare en fullkomlig bladvändare! Välskriven, romantisk och spännande! Som läsare släpps du in i en värld bland finansfolk och jurister. En värld full av maktspel, intriger och guldkantade champagneglas! Vi får följa Charlotta, tjejen från Dalarna, jurist och anställd av Svärdh & Partners en av Stockholms mest framstående byråer. Hur hon tvingas fightas med sina inre demoner samtidigt som hon tar sig an ett stort rättsfall & plötsligt uppenbarar sig en omöjlig romans.
 
En av detaljerna som träffade mig rätt i hjärtat är hur Charlotta utnyttjas av en annan, manlig, kollega till att göra hans jobb. Det kryper riktigt under skinnet på mig när hon låter sig kuvas och låter honom ta åt sig äran för hennes jobb! Sen har vi romantiken, med ett par smaskiga sexscener och en skickligt uppbyggd romantik som tar läsaren med storm!
 
Jag fullkomligt älskar denna bok -hur jag uppslukas av miljön, intrigerna och romantiken! 
 
 
Håll tillgodo framöver kommer den en massa fler trevliga feelgoodtips och såklart lite deckartips!!
 
Puss å kram