Covid19

Nu känner jag bara att jag måste skriva av mig, kanske för att lämna eftertryck till mig själv i framtiden. Mina tankar om vad som händer i världen just nu. Detta något som påverkar oss alla på ett sätt som jag inte trodde för bara en vecka sedan...
 
Jag har tänkt att Coronaviruset (Covid 19) var en en vanlig, kanske något värre, influensa som skulle blåsa över...Men så enkelt var det inte. Kanske att det är något värre än en influensa -men att det skulle lämna en sådan stor påverkan på hela samhället! Det hade jag aldrig kunnat tänka mig!
 
I fredags var jag på Willys efter jobbet för att veckohandla, trodde jag. Men döm av min förvåning då jag trillade dit i denna bunkringshysteri som spred sig likt tysta ormar i hela butiken! Även fast butiken vara halvfull så slog tystnaden emot mig! Då och då bröts den av någon handlades "varför är det så tomt med varor?" Men den krypande känslan av kris var påtaglig och omöjlig att bortse från! Jag handlade mat för två veckor istället för EN! Eller kanske jag till och med handlade för tre veckor! Läskigt hur påverkad jag blev! Men samtidigt som jag gick där och tänkte hur jag skulle kunna variera krossade tomater så slog mig historiens vingslag! Hur min Mommo berättade om hur de, under andra världskrigets ransoneringar, tvingades vara kreativa och använda det de hade att tillgå! T ex panerade rödbetsbiffar!
 
Om inte annat så är det nyttigt att inte ta allt för givet! Men det skrämmer mig inte att bli sjuk eller att någon i familjen ska bli sjuk, vi är inte i riskzonen -men DE som är! De flesta klarar sig lindrigt undan även om de blir sjuka, men jag hoppas innerligt att de som känner sig sjuka/bär på smitta håller sig hemma så att de som ligger i riskzonen INTE blir smittade! Sen skrämmer det mig hur lamslaget allt blir och vad som ska hända SEN, om några år. Kommer det ett nytt ännu värre virus?!
 
 
Ta hand om varandra & tvätta händerna!
 
Puss å kram