En fullpott!

Råttkungen 

Pascal Engman

Otroligt välskriven med ett språk som flyter på hela vägen, personbeskrivningar utöver det vanliga och en handling som får mig att sitta på nålar!

Här är en bok som tog mig med storm! Råttkungen är den andra, fristående, boken om polisen Vanessa Frank. I skrivande stund håller jag på att lyssna på första boken Eldslandet. 

Jag skulle vilja beskriva den här historien som en spännande thriller, en stundvis rå och hudlös berättelse som är så spännande att det är nästintill omöjligt att lägga ifrån sig boken!

Vi får följa flera karaktärer både poliser, journalister och kriminella! Människoporträtten är ju en klass för sig! Hur Pascal lyckas beskriva både män och kvinnors känslor, tankar och intentioner på ett så trovärdigt sätt -är slående intelligent! Hur jag som läsare ryser av de hatiska tankarna en del av karaktärerna hyser, hur jag stundvis nästan vill lägga ifrån mig boken för att den kryper under skinnet på mig. Det känns så verkligt -men ändå inte.

Råttkungen fick mig på fall från första sidan! Den är otroligt välskriven med ett språk som flyter på hela vägen, personbeskrivningar utöver det vanliga och en handling som får mig att sitta på nålar! Jag skulle vilja säga att den är otroligt välskriven, målande och gripande -helt enkelt en bladvändare av rang som får absolut högsta betyg av mig!