Vilken debut!

Det sista livet 

Peter Mohlin & Peter Nyström

2020

Den är välskriven och det är lätt att sugas med i handlingen som jag inte alls skulle bli förvånad över om den blir film eller en Netflixserie!

För några dagar sedan fick jag denna oemotståndliga bok i brevlådan från Norstedts! Men alltså vilken bok! Jag visste inget om den från början annat än att det var en debutdeckare. Men vilken debut! En psykologisk crimethriller. En spännande bladvändare! Den är välskriven och det är lätt att sugas med i handlingen som jag inte alls skulle bli förvånad över om den blir film eller en Netflixserie! Du hittar boken här!

Handlingen utspelar sig inledningsvis växelvis mellan 2009 och 2019. 2009 försvinner en ung tjej spårlöst efter en fest i Karlstad. Kvar finns bara hennes blodspår och sädesvätska efter en man. 10 år senare vittnar FBIagenten John Adderly mot Nigerianska maffian i USA och blir satt i vittnesskydd och styr kosan på Sverige & Karlstad. Mer än så tänker jag inte berätta om innehållet.

Boken präglas av amerikansk macho blandat med tillförsikt och bra utredningsarbete. Författarna lyckas verkligen lämna mig som läsare förbryllad över omständigheterna kring försvinnandet, men sakta vävs händelserna samman för att slutligen avslöja sanningen.. 

Jag skulle inte säga att det är någon “pangpang-action” utan snarare psykologisk spänning  när nätet av lögner nystas upp lite i taget.

Men slutet alltså! Ge mig nästa bok NU!