Riktigt bra deckartips!!

Anders De La Mottes årstidskvartett! Bladvändare är bara förnamnet!
Nu mina vänner kliar det i fingrarna så pass mycket att jag bara måste skriva och dela med mig av mitt senaste boktips!! Anders De La Mottes årstidskvartett!
 
 
Slutet på sommaren
Höstdåd
Vintereld
Våroffer
 
Men ni får dem i omvänd ordning, med den senast utgivna boken först. Men de är helt fristående så ni kan läsa dem i vilken ordning ni vill :)
 
 
 
Våroffer
 
Gillar du deckare, spänning och böcker som ger dig sånt huvudbry att du bara måste veta hur det slutar? Då är detta en bok för dig!
 
En klass för sig med nervkittlande spänning & dramatik! En bladvändare som avslutar årstidskvartetten med flaggan i topp! Liksom hans tidigare böcker är detta en klass för sig. Vad ska hända? Vem är mördaren? Är det flera? Vad hände egentligen den där kvällen 1986? Myter kring hedniska riter väver samman nutid och dåtid. Läkare Thea flyttar med sin man till SKåne från huvudstaden. Hennes man David kommer från den lilla byn Tornaby, ett litet samhälle med många mörka hemligheter. Nyfikenheten hos Thea gör att hon börjar nysta i ett gammalt dödsfall. Men det tas inte emot med blida ögon av alla. Och vad är hon egentligen med sig i sin egen ryggsäck? 

Gillar du deckare, spänning och böcker som ger dig sånt huvudbry att du bara måste veta hur det slutar? Då är detta en bok för dig!
 
 
 
Vintereld
Oemotståndlig -allt från språket till historien..

Tredje boken i "årstidskvartetten". Den är liksom de andra fristående och jag hade innan läsningen svårt att tro att författaren skulle kunna överträffa sig själv efter boken "Höstdåd"... men denna bladvändare går i samma anda - och kan lättast beskrivas som oemotståndlig. Allt från språket till historien. Den slutgiltiga vändpunkten som får rysningar att fysiskt skälva min kropp. Som gav mig kalla kårar.... WOW vilken bok!

Precis som de tidigare böckerna utspelar sig även denna i en fiktiv by i de norra delarna a Skåne. Något som hände för trettio år sedan får eftersvallningar i nutid med oanade konsekvenser. Under läsningen tänkte jag mot slutet att nu har jag knäckt mysteriet -så här ligger det ju såklart till...Bara för att bli varse om att så inte alls var fallet! Plötsligt vände alltihop i en helt annan riktning. Bara älskar hur författaren lyckas lura mig genom små hintar dolda i texten, små detaljer som i slutet vävs samman och slutligen skingrar dimridåerna som så prydligt svepts fram genom boken. WOW vilken bok! 

 

Höstdåd

Jag är l.y.r.i.s.k! Den får toppbetyg!

Nu har jag precis läst de sista sidorna & torkat mina tårar. För mina kinder efterlämnades inte torra när jag väl läst ut den. 

Hur ska jag på ett ärligt, med respekt för författaren, sätt kunna sammanfatta denna fantastiska bok. Det är svårt, men jag ger det ett ärligt försök. 
 
Den är spännande, med handlingar lager på lager som nästlar sig inom vartannat & bygger upp en sådan historia som är omöjlig att lägga ifrån sig. Den huvudsakliga handlingen utspelar sig i en fiktiv skånsk by i den norra trakterna. Det går att följa med i dialekterna & jag ser tydligt både karaktärer och landskap framför mig när jag läser. 
 
Jag lyckas även lista ut vissa delar av historien då jag lokaliser de invävda pusselbitarna i texten. Men inte på något förutsägbart vis, utan mer subtilt. Som starkt bidrar till att jag bara vill ha mer! 
 
Att Anders tidigare arbetat som polis känns tydligt när allt är så autentiskt kring polisernas arbete. 
 
Jag är l.y.r.i.s.k! Den får toppbetyg! 5 läsfåtöljer (solstolar menar jag ju) av 5 möjliga! 
 
Så vill du ha filmaction-spänning i sommar så har du ett hett tips här! 

Slutet på sommaren

En kuslig vind sveper genom boken och undgår inte att återskapa känslan från “Jägarna”

En kriminalroman som rotar sin historia på skånsk mark i en fiktiv stad kallad Reftinge. En kuslig vind sveper genom boken och undgår inte att återskapa känslan från “Jägarna”. Den sorgliga familjedramatiken som under ytan gömmer ohyggliga tragedier! Trots de utförliga beskrivningarna av den lokala trakten så är parallellerna till Norrlands inland inte långt borta.

Det är första boken jag läser av De la Motte och jag måste säga att jag är positivt överraskad av denna välskrivna bladvändare. Jag är glad att den kom med som en bokklubbsbok och fick mig att få upp ögonen för ytterligare en svensk författare av god kaliber! I bokhyllan står nämligen två till och väntar från samma författare!