iframe { height: 1px; width: 1px; }

En roman om ett brott...

En helt vanlig familj

Mattias Edvardsson

2018

Skrämmande intelligent & gripande!

 

Det är inte så ofta en bok etsar sig fast i mitt inre, men "En helt vanlig familj" har varit en del av mig senaste veckorna och sannerligen gjort ett starkt avtryck. Detta är den senaste i raden av bokklubbsböcker. Jag valde att lyssna på den som ljudbok och fastnade nästan direkt. 

 

Historien utspelar sig Lundatrakten kring en familj där 19åriga Stella plötsligt står åttalad för mord. Vi får följa hennes pappa, hennes själv och hennes mammas tankar och upplevelser. I ljudboken är det tre olika uppläsare vilket förstärker intrycket av de personligheter vi får följa.

 

Jag blir väldigt tagen av lyssningen och ända in i det sista kan jag inte lista ut hela händelseförloppet. Men boken innehåller några väldigt magstarka scener som får tårarna att rinna och magen att vända sig. Den lämnar mig berörd och får mig att vilja påverka världen så som den är idag med fokus på kvinnliga rättigheter lättkränkta män!

 

Edvardsson visar sig vara en oerhört skicklig författare som med sina ord målar fram en skrämmande historia med skickliga och extremt trovärdiga personbeskrivningar. Jag skulle säga att hela boken är intelligent & otroligt spännande på ett djupt plan!

 Puss å kram