Smakfest -för alla sinnen

På nyår fick vi en idé om att vi skulle vilja ha en vinprovning eller smakprovning...Sagt och gjort så började planer smidas och vi bjöd in några vänner. Igår gick den av stapeln SMAKFESTEN! Vi blev 6st vuxna och 4st barn. Vi hade fixat förrätt och efterätt och våra gäster fick ordna varsin huvudrätt i tapasstorlekar med passande tillhörande dryck! Sååå himla bra det blev!När våra gäster kom bjöd vi på italienskt bubbel som fördrink så vi passade på att spela lite italienska toner genom spotify samtidigt som en bildspel från Italien visades.
 
Italien i bakgrunden... 

Barnen fick högrevsburgare och pommes samtidigt som vi började på förrätten! Det blev Halloumivåfflor med stenbitsrom, rödlök, smetana & avokado. Till det serverades ett väl kylt sauvignon blanc från Stoneleigh.
 
Förrätten... 

Första huvudrätten kom från Siljesvärds som bjöd på älgkalvfilé med potatismos med en touch av jordärtskocka på ekplanka. Till det serverades ett rött Manifesto (Nero d´avola).
 

Huvudrätt nr 2 hade Mackan gjort och det var oxfilé och glasnudlar med en asiatisk touch. Till det serverades kvällens godaste vin -McManis petite sirah.
Kvällens andra huvudrätt.. 


Huvudrätt nr 3 var nötgryta som serverades med ris. Till det serverades det röda vinet Le Poiane (valpolicella ripasso).
 

Till efterrätt blev det Key Lime pai i glas och till det serverades det söta bubblet Cinzano Asti.
 Efterrätten...

Det blev en härligt lyckad kväll och tiden gick så otroligt fort! Men det brukar ju göra det när en har roligt <3 Det blev dock myyyyyyycket disk med alla glas ha ha!
 
Nu har vi gjort om den gamla lampan till en kandelaber  med levande ljus istället 💗👍

Detta koncept blev så bra så det kommer vi nog göra fler gånger! 

Puss å kram