Flanagans -en underbar bokserie

Mitt i sommaren och mitt i vad som känns som tusen projekt i trädgården! ;) De senaste två veckorna har jag bara läst EN endaste bok eftersom all tid har gått åt till att gräva, skruva och såga....Men vilken bok det var! Andra delen i serien om Flangans av Åsa Hellberg <3 Men mitt tips är att du ska läsa dem i ordning så därför får du recensionerna av dem i ordning!
 
 Det kommer en tredje del i serien :)
 
 
Välkommen till Flangans
 
Åsa Hellberg (2019)
 

Hur en 21åring från Fjällbacka tvingas axla ett lyxhotell efter sin far i centrala London. Spillrorna från kriget, hur en hudfärg

60år sedan...men en inblick i hur våra mor- och farföräldrar och föräldrar har färgats av dåtidens värderingar.

 

Jag skulle vilja säga att det är en feelgood med enormt mycket substans och ger utrymme för många känslor. För att förstå hur det kan vara idag är det viktigt att ta del av historien och det tycker jag Åsa lyckas med alldeles förträffligt! Inte förrän de sista sidorna kan jag känna att nu vet jag vad som kommer att hända.

 

Jag kan riktigt se 60-tals inredningen framför mig, människorna och dofterna finns där innan för mitt skallben och   målas upp i färgstarka bilder.

 

Jag känner med karaktärerna och känner igen mig. Jag vill bara vara där och ge en del av dem en knuff i rätt riktning, men så är det någon annan hjälpande hand där och ställer saker till rätta. 


Jag blev förargad, förbluffad, tagen och gråtmild om vartannat. Den här boken fick mig på fall redan från första sidorna. Nu kan jag knappt bärga mig till uppföljaren kommer i 1juli 2020.

 

 

 

 

 

 

Kvinnorna på Flanagans

Åsa Hellberg (2020)

Andra delen i serien om Flanagans. Nu har vi förflyttats 20år längre fram i tiden till 80-talet. Lyx och flärd flätas samman med intriger och kärlek. Flanagans hotell har nu tagits över av Ellinor & Emma. Deras döttrar har vuxit upp, men är som katt & råtta. Intriger, sex och sorg präglar denna del i serien, men ger också plats för kärlek och hopp om framtiden. 

.

Även om boken är fristående hade jag önskat att jag läst den första boken, Välkommen till Flanagans, i direkt anslutning eftersom jag tenderar att glömma bort böcker 😅 Det hade helt enkelt gjort det lättare att redan från början håller rätt på vem som är vem.

.

Det jag beundrar framförallt är författarens sätt att med små subtila tecken avslöja att vi befinner oss på 80-talet och hennes sätt att knyta samman lösa trådar allteftersom jag läser.

.

 

Jag tror att del tre kommer att bli storslagen & avsluta denna serie med pompa & ståt! Ser så fram emot att läsa om vad som händer härnäst då människorna på Flanagans känns som en andra familj!

 

 
Puss å kram