iframe { height: 1px; width: 1px; }

Bokklubben 2020

Mmmm...igår hade vi träff för att prata om bok 42 i ordningen! Tänk att vi läst så många böcker i vår härliga bokklubb!! Träffen var hemma hos mig och jag bjöd på veganska biffar med diverse tillbehör! Kan verkligen tipsa om Anammas formbar färs -bara krydda på och voila så gott!
 
Vi började framför brasan med Bresaolakorgar med chevrécreme & bubbel (med 24k) <3
 
Efter maten blev det lite Friendsquiz med Helena! Måste bara fortsätta se alla säsonger från början (serien Vänner alltså)
 
Efterrätten blev en Cheesecake med pepparkaksbotten & en touch av glögg!! Mycket god! 
 
Glögg- och pepparkakscheesecake
Botten:
200g pepparkakor
75g smör
 
Fyllning:
3st ägg
1dl strösocker
500g cremecheese
2dl lättcremefraiche
1dl alkoholfri glögg
 
Topping:
3 geletinblad
2dl glögg
 
Gör så här:
1. Klä botten av en form med löstagbar kant ca 22 cm, med bakplåtspapper.
2. Stöt kakorna fint i en mortel eller i matberedare. Smält smöret och rör ner i kaksmulorna. Blanda ihop och tryck ut ett jämt lager i formen. Förgrädda botten i 175 gr i ca 10 min.
3. Vispa ägg och socker lätt. Vispa ner creem cheese och creme fraiche. Vispa till en jämn lös smet och rör ner glöggen.
4. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 175 gr i ca 30min. Kakan ska var lite "dallrig" och smått lös i mitten. Det stelnar senare. Låt kakan svalna i rumstemp. Sedan kallna i kylskåp. Ibland kan kakan spricka lite men det kan man jämna till.
5. Om du använder gelatin lägg det i blöt i kallt vatten några minuter. Värm glöggen försiktigt. Skaka av bladen och lägg ner i glöggen. Rör runt och låt svalna några minuter. Häll eller bred ut gelen i ett tunt lager på cheesecaken. Låt stelna i kylskåp. 
 
Kvällen avslutades sedan med ett varmt dopp i badtunnan! Sååå härligt uppfriskande!
 
Till denna träff hade vi läst "Bokcirkeln vid vägs ände" -vilken alla hade något gott att säga om!
Bokcirkeln vid vägs ände
Frida Skyrbäck
 
Patricias bor i USA, hennes syster Madeleine reser 1987 till Sverige för ett år med Frihetskyrkan. Ett par månader efter hennes ankomst till Sverige försvinner Madeleine till synes från jordens yta. Ingen tycks veta vad som hänt henne. 32år senare får Patricia sin systers halsband skickat med posten - utan avsändare. Det är upprinnelsen till hennes Sverigeresa i jakten på sin försvunna syster. Parallellt med handlingen i nutid får vi följa Madeleines tid med Frihetskyrkan och får en glimt av vad som händer innanför de stängda dörrarna. .

Jag skulle vilja beskriva denna välskrivna bok som en blandning mellan roman, thriller och en aning Feelgood. Men samtidigt lagom mycket av allt. Jag gillade den även om jag inte riktigt kom på djupet.
 
_______________________________________________
Nästa bok blir "1793" av Niklas Dag och Natt -det blir spännande för jag har hört både bra & mindre bra om den...men gott betyg på fler ljudbokstjänster så det bådar gott! <3
 
 
Puss å kram
#1 - - birgitmaria:

Va roligt med bokklubb!
Och tack för boktips. Den måste jag läsa. Låter som en typisk bok för mig.

Svar: Ja det är helt underbart med bokklubb 🤩👍
Millimy