Tips till SOMMARLÄSNING <3

Jag brukar få förfrågningar med jämna mellanrum om tips på bra böcker... Men det är så svårt att svara på rak arm... Så jag fick snilleblixten att ge lite tips här istället ❤️
 
 
Deckare
Gillar du spänning och ett och annat mord? Föredrar du djupa, intelligenta eller mer lättsamma igenkännande på gränsen till feelgood-deckare? Tror jag samlat från alla hörn!
 
Sofie Sarenbrant
Har skrivit väldigt många böcker -till oss läsares förtjusning! Hon skriver lättsamt, men otroligt spännande! Hon har skrivit en hel dröse i serien om Emma Sköld -har du inte läst någon så börjar du med "Vila i frid" sen har du sommaren räddad med 6böcker till i samma serie! Vill du hellre gå på lite mer light så läser du hennes första böcker "Vecka 36" & "Istället för dig"
eller den fristående "Bakom din rygg".
 
Här är den senaste i serien om kriminalinspektör Emma Sköld!
 
Anders De La Motte
Jag har hittills bara läst en bok av De La Motte & påbörjat en andra. Men så välskrivna deckare i skånsk miljö. Skulle säga att de är skrivna med ett språk som är lätt att ta sig genom men det finns ett sting i dem som ger dem ett djup. Det finns mycket att välja på av denna författare, såväl fristående som sammanhängande serier.
 
 
Arne Dahl
Ja denna spänningens mästare! Här gäller det att ha alla de små grå med sig för det händer mycket! Spänning på hög nivå! Det finns flera delar i denna serie, men jag har bra läst de två första (än så länge).
 
 
Denice Rudberg
Serien om Marianne Jidhoff är helt outstanding! Den har allt! Spänning, kärlek & lite feelgood. Lättläst bladvändare! Perfekt till sommarens lata dagar! Det finns just nu 8 böcker i serien och jag har för mig att den nionde kommer i höst!
 
 
 
 
Feelgood
Sarah Title
För mig är det viktigt att den feelgood jag läser är lättsam & gärna bladvändarmaterial! Jag älskar att försvinna in i bokens förtrollade värld! På sistone har jag läst Sarah Titles böcker! Kärlek i biblioteksmiljö som faktiskt får det att kännas lite extra varmt i maggropen -myspys men lite för avskalade för att få toppbetyg...
Här är den första delen i serien, men de går lika gärna att läsa helt fristående!
 
 
 
Marie-Louise Marc
Här har vi en riktig pärla! En bladvändare i tre delar som har nästan allt! <3
Författaren skriver visst på den fjärde delen om Betty :)

 
Sophie Kinsella
Här finns det många böcker att botanisera bland! Den ena bättre än den andra! Det finns flera fristående och flera i serien om vår Shopaholic!
 
 
Christoffer Holst
Här har vi en riktig feelgoodexpert! Hans personbeskrivningar är oslagbara och alla böcker jag läst av honom är uppbyggda med en stigande spänning som ger en lust att bara vilja läsa MER! 
 
 
Kristin Emilsson
Här har ni en riktig pärla på författarhimlen! Hon började skriva serie om Amanda & Erik. Första boken är "Äta kakan och ha den kvar" sen kommer två till som du bara kommer att vilja läsa! Hon har även kommit ut med en helt ny nu på vårkanten (Fröken Liljekonvalj) som jag inte hunnit läsa än...
Men den har fått beskrivningen som en "Mysdeckare" och med Emilssons sätt att skriva så tror jag det är en hit!
 
 
Feelgood med djup
Caroline Säfstrand
Sveriges svar på Jojo Moyes men faktiskt strået vassare! Alla hennes böcker utspelar sig i Skåne med om nejd och har med lager på lager lyckats trollbinda läsare efter läsare! <3 Hon skriver så fantastiskt om vardagsnära situationer med lyckas binda ihop det till livets magiska stunder!
Välj en i högen -de är alla fantastiska! Men "Hemligheternas skafferi" är nog den som påverkat mig mest <3 
 
 
 
Romance
Simona Ahrnstedt
Sveriges Queen of Romance! Här har vi kärlek, spänning & lusta allt inbakat i spännande koncent och historiska skildringar! Simona är sannerligen en fantastisk författare och jag har slukat allt hon skrivit och bara älskar det!
 
Vill du läsa böckerna i ordning (även om de går att läsa som fristående) så börjar du med "De skandalösa" för att se sedan läsa "Betvingade", "Överenskommelser" alla dessa tre utspelar sig i skiftande historiska tidsepoker. De som utspelar sig på 2000-talet är "En enda natt", "En enda risk" & "En enda hemlighet". Hon har även skrivit "Allt eller inget" som är en fristående fantastisk roman!
 
 
Så...nu har du några av mina absoluta favoriter! Bladvändare är de allihop även om graden av läsbarhet varierar -m a o hur lätta de är att ta sig igenom, men samtliga är väldigt "lättlästa" precis som jag tycker att bra strand/sommar/solstolsböcker ska vara!
 
Hoppas det kan hjälpa dig att välja!
 
Puss å kram