Villa Havsbris -feelgood med djup

Villa Havsbris
 
Caroline Säfstrand
(2019)
 
Det är en vacker berättelse om ett gammalt kurhotell, från 1800-talet i skånska Skepparkroken, som blir knutpunkten för några människor som förs samman av livets osynliga trådar i precis rätt tid -när det är meningen. 
 
För att allt ska falla på plats måste vi lyssna på de där små ledtrådarna, som är vår intuition, och tillvara den inre rösten för att den ska få en chans att leda oss rätt -den inre ledstjärnan.
 
Invanda mönster kan innebär trygghet, men det kan innebära större trygghet att faktiskt våga gå utan för våra trygga ramar.
 
Ett citat från boken som etsat sig fast är "alla möten för med sig en gåva som kan förändra ditt liv". De där klokheterna finns det fler av i boken -de kloka, intelligenta & livsbejakande orden.
 
Carolines böcker ska inte bara läsas eller lyssna på -utan tas in, tas in på djupet så att du får hela vidden av dem. Kanske är du redan öppen och kan ta dig igenom alla skikt, alla lager av oskrivna budskap redan. Samtidigt tror jag att det är omöjligt att inte ta in djupet i böckerna när du läser... Jag vill också tro att budskapen kan te sig olika beroende på vem mottagaren är och var den befinner sig i livet. Funderar till och med på att läsa hennes böcker en andra gång för att se om jag kan se fler skikt i bokens djup -se fler plan i de böljande budskapen som karakteriserar hennes sätt att skriva.
 
Jag är helt såld på Säfstrand böcker, så också denna <3 Den får fem starkt skinande solar av fem möjliga!
 
Puss å kram