Ska du bara läsa en bok....

Hemligheternas skafferi

 

 

"...de grabbar tag i dig där du är, ruskar om och låter dig veta

var du är någonstans i livet just nu."

 

Hemligheternas skafferi utspelar sig mestadels på Ven där vi får följa minnen och ögonblick från flera liv, några glömda och några i nu:et. Flera livsöden sammanflätas i ett korsord. Men egentligen är handlingen oväsentlig - Carolines böcker har helt enkelt den effekten, de grabbar tag i dig där du är, ruskar om och låter dig veta var du är någonstans i livet just nu.

 

 

Att hitta sig själv, sitt korallrev - är nog få förunnat. Liksom det är få förunnat att verkligen känna de sina - på djupet. Vi låter andra se det vi vill att de ska se.

Att hitta sig själv är också att våga känna. Att släppa garden och lyssna inåt.


För varje bok jag läser av Caroline Säfstrand så kommer jag närmare mitt inre, mitt korallrev, lär känna mig själv och mina egna drömmar. Mitt sanna inre om du så vill..

Jag har efter varje bok efterlämnats med en känsla av att jag ska vidare, jag har platser att besöka - de platser som agerar kulisser i hennes böcker.

 

Hon skriver så målande och gripande att jag funderar varför hennes böcker inte redan översatts till 30 språk eller varför ingen köpt rättigheterna till filmmanus, eller det kanske någon har? Hennes ord ringlar sig som floder, porlar som bäckar och lämnar ingen oberörd.

 

Den här boken har sannerligen touchat mitt inre och skakat runt. Herre je vilken bok! Tårarna har avlöst skratten och jag har haft extremt svårt att lägga den ifrån mig!


Det här är nog hennes bästa bok hittills, så har du inte läst den - läs den! Den får helt klart FULL POTT! <3

 

Puss å kram