Boktips så här i börja-jobba-tider...

Sommartid=lästid. Jag har inte velat att bara bokrecensioner ska ta plats i bloggen därför har ni inte fått så många recensioner på sistone utan jag försöker samla dem istället. Vill du inte missa någon så in & följ mig på INSTAGRAM millimys.se där jag lägger upp ALLT <3
 
Men nu till några av sommarens bästa boktips & några till :)
 

En sommar i Paris

Sara Morgan

 

Feelgood med djup

 

Den här pärlan träffar mig rätt i hjärtat. Från första sidan var jag fast. Språket porlar likt vatten i en frisk fjällbäck. Klart och friskt. 

 

Handlingen är genuin men samtidigt med en stor skopa feelgood - allting löser sig. 

Kärlek, vardag, att våga, att misslyckas och att lära av sina erfarenheter. Att våga bjuda in människor i ens liv. Att blotta sig är inte ett tecken på svaghet utan en styrka som kan få en att växa ännu mer som människa. Att känslan av ensamhet kan försvinna när en vågar lita på någon. et handlar om livet - att det inte alltid blir som en tänkt sig - men det kan alltid bli bättre och det är aldrig för sent att göra nya val. 

 

Här möter vi en ung tjej och en kvinna i de övre 40. De har mer gemensamt än vad de själva trodde och kan hjälpa varandra vidare i livet. En vacker vänskap växer fram och efterlämnar en varm touch av lycka. 

 

Trots att originalspråket är engelska och denna översatt så upplever jag att bokens själ är bevarad.

 
 
 
 
 

Vintereld

Anders De La Motte

 

Tredje boken i "årstidskvartetten". Den är liksom de andra fristående och jag hade innan läsningen svårt att tro att författaren skulle kunna överträffa sig själv efter boken "Höstdåd"... men denna bladvändare går i samma anda - och kan lättast beskrivas som oemotståndlig. Allt från språket till historien. Den slutgiltiga vändpunkten som får rysningar att fysiskt skälva min kropp. Som gav mig kalla kårar.... WOW vilken bok!

 

Precis som de tidigare böckerna utspelar sig även denna i en fiktiv by i de norra delarna a Skåne. Något som hände för trettio år sedan får eftersvallningar i nutid med oanade konsekvenser. Under läsningen tänkte jag mot slutet att nu har jag knäckt mysteriet -så här ligger det ju såklart till...Bara för att bli varse om att så inte alls var fallet! Plötsligt vände alltihop i en helt annan riktning. Bara älskar hur författaren lyckas lura mig genom små hintar dolda i texten, små detaljer som i slutet vävs samman och slutligen skingrar dimridåerna som så prydligt svepts fram genom boken. WOW vilken bok! Ser fram emot att läsa Anders framtida böcker! Den fjärde boken i serien väntas komma till våren!!
 
 

 

 Liten två med potential

Camilla Davidsson

 

En varm, sorgsen feelgood som berör utbrändhet och väver in det snyggt med förälskelser. Det är minst sat ett folkhälsoproblem med utbrändhet, tror många inte ens är medvetna om hur nära de är eller ens när de gått över gränsen.

 

En historia som skildrar kärlek & allvar i en fin blandning. Om att bränna ljuset från båda ändarna och att inte lyssna på sin kropp utan mata på....utifrån en illusion om andras förväntningar skapa sin egen olycka.

 

Skit i vad andra tycker -vad är det värsta som kan hända?

 

När jag läser en bok som jag tycker om blir jag alltid nyfiken på författaren. Vem är personen bakom historien? Har hen skrivit fler böcker? Då måste jag bara läsa dem också! Så är verkligen fallet med denna boken! jag gillade den skarpt coh ser så fram emot att läsa uppföljaren "Under fikonträdets skugga".

 

Jag fick chansen att träffa & lyssna på Camilla under Feelgoodfestivalen i Mariefred förra helgen och hon lyste lika starkt som denna bok! Nu har jag "I fikonträdets skugga" som nästa bok på tur så inom kort kommer även den recensionen...

 

 

 

 

 

 Puss å kram#1 - - Angelica Wåhlin:

Tack så mycket för tips!

Svar: Vassego ❤️😘
Millimy