iframe { height: 1px; width: 1px; }

Vägen till framgång!

Nu är jag inne på min andra vecka för femtitolfte gången med nyttigare val...Jag vet ju att jag kan, men på något sätt har min hjärna inte varit redo utan fallit tillbaka i sockerberoendet gång och på gång...och så kommer det att fortsätta vara...inte säkerligen eller förmodligen -utan det är något jag får dras med...jag är sockerberoende!
 
Kanske blir jag inte lika ledsen och dum mot själv varje gång jag faller dit igen då -om jag erkänner för mig själv att jag kommer att falla i fällan igen & igen....
 
Hursomhelst för att klara något så stort som att hantera mat & ätbara intag är planering a och o. Jag har extremt svårt för socker och kolhydrater därför behöver jag alternativ. För samtidigt har jag ett stort behov av att få något knaster i munnen...framförallt om vi sitter i soffan och ska film...
 
Men samtidigt genom att äta mig mätt så minskar det starkaste suget eftersom mitt blodsocker inte åker bergodalbana då...
 
Här kommer ett tips på alternativ till chips & nötter!
 
 
Rostade kikärter
 
 
1 burk avrunna kikärter (100-200g)
1tsk rapsolja
salt & andra kryddor
 
35-40min i 200grader
 
 
De blev faktiskt riktigt goda, dessa bara kryddade med salt och rostade i rapsolja. Räknar du enligt viktväktarna så är det 1point för hela portionen -beroende på hur mycket olja du tar!
 
 
Nu är vi också inne på andra veckan då jag och Tommy tillsammans har planerat veckans alla måltider!
 
Men det svåraste tycker jag alltid är att hitta recept som tilltalar hela familjen, men då är inspiration bra! vvmatträning på Instagram är ett hett tips då! Hon lägger ut åtskilliga recept alla enligt Viktväktaranda med beräknade points! 
 
En annan gammal favorit som jag nu testade göra om i VVtappning av Pofiberbullar!
 
 
 
Pofiberbullar (2p/st)
5ägg
(2tsk rapsolja)
2 dl pofiber
1msk fiberhusk
1msk chiafrön
0,5dl havregryn
0,5dl soyamjölk
 
Vispa äggen fluffiga. Blanda samman de torra ingredienserna för sig och rör sedan samman allt. Låt svälla 5min och forma sedan bollar eller klicka ut dem på en plåt. In i ugnen på 200grader i 15min.
 
Enda nackdelen är att de riskerar att bli lite väl torra...framförallt om du äter dem dagen efter... kanske har DU någon idé vad som skulle kunna tillföras för att de skulle bli lite mindre torra -fast med lite fett...
 
Jag har experimenterat och tillsatt havregryn, men det gjorde nästan varken till eller från...snarare kanske lite torrare... Det går ju utmärkt att tillföra topping på dem också! 
 
 
Puss å kram